3 Μαΐου, 2024

Αυτό που δεν κατάφερε Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, το κατάφερε η ΑΕΚ, καθώς επικράτησε με 1-3 του Παναθηναϊκού για την 8η αγωνιστική της Superleague.

Η Ένωση μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και ευτύχισε να προηγηθεί μόλις στο 8΄, με την κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του Διούδη.

Ο Παναθηναϊκός είχε άμεση απάντηση καθώς στο 18΄, ο Κουρμπέλης με κεφαλιά ισοφάρισε για τους πράσινους.

Στο 43΄ οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ, με τον Ολιβέιρα εκμεταλλεύεται το λάθος του Κολοβέτσιου, με τον Πορτογάλο να σημειώνει το 1-2.

Στην επανάληψη ήταν ένα ισοροπημένο παιχνίδι με τις δυο ομάδες να είναι ικανές, για την επίτευξη κάποιου τέρματος.

Η ΑΕΚ στην συνέχεια διαχειριζόταν το υπέρ της σκορ και έκλεισε τους διαδρόμους με αποτέλεσμα, οι «πράσινοι» να μην μπορούν να φτάσουν εύκολα στη περιοχή της και να σημειώσουν κάποιο τέρμα.

Στο 94΄ γράφτηκε ο επίλογος της αναμέτρησης με τον Αραούχο να κερδίζει πέναλτι από τον Κουρμπέλη, την εκτέλεση την ανέλαβε ο Βέρντε, ο οποίος σημείωσε το τελικό 1-3.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Θεοχάρης (84’ Μπεκ), Ανουάρ (65’ Χατζηγιοβάνης), Αλεξανδρόπουλος (46’ Σερπέζης), Ζαγαρίτης, Μπουζούκης (89’ Κολοβός), Μακέντα, Καμπετσής (46’ Περέα).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Παουλίνιο, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Σιμόες (90’+1’ Σαμπανάτζοβιτς), Σιμάνσκι, Μάνταλος (90’ Βέρντε), Ολιβέιρα (75’ Αραούχο), Λιβάγια (81’ Οικονόμου).