19 Μαρτίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Κονατέ!

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Σαγκαμπά Κονατέ, με τον παίκτη να υπογράφει συμβόλαιο ενός έτους με τον δικέφαλο του Βορρά.

Ενίσχυση στις θέσεις των ψηλών για τον ΠΑΟΚ, καθώς ανακοίνωσε σήμερα (29/11) την απόκτηση του Σαγκαμπά Κονατέ. Ο Αφρικανός πάουερ φόργουορντ με καταγωγή από το Μάλι, αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην ισπανική Σαραγόσα, με την οποία συμμετείχε και στο Final-8 του Basketball Champions League στην Αθήνα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ

“Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία με τον καλαθοσφαιριστή Sagaba Konate, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2020-21. Ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ που έχει καταγωγή από το Μάλι, αναμένεται στη Θεσσαλονίκη στις αρχές της εβδομάδας, προκειμένου να ενσωματωθεί άμεσα στις προπονήσεις της ομάδα μας.

Ο Sagaba Konate ξεκίνησε τη σεζόν 2020-21 με τη Zaragoza, με την οποία μόλις ολοκλήρωσε τη συνεργασία του. Με την Ισπανική αγωνίστηκε ως τώρα σε 6 παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά και στον μοναδικό αγώνα της Zaragoza στο Final 8 του Basketball Champions League το οποίο πραγματοποιήθηκε στις αρχές της σεζόν στην Αθήνα.

Ο Sagaba Konate γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1997 στο Μάλι της Αφρικής, έχει ύψος 2μ.05 και αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ και σέντερ. Μετακινήθηκε στις ΗΠΑ για να παίξει μπάσκετ, ξεκινώντας από το γυμνάσιο Kennedy Catholic στην περιοχή της Πενσιλβάνια, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στο πανεπιστήμιο West Virginia, όπου δημιούργησε έντονη συζήτηση γύρω από το όνομά του, λόγω της ικανότητάς του στα κοψίματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις την 2η του χρονιά στο κολλέγιο, είχε 3,2 κοψίματα ανά αγώνα, ήταν 3ος σε όλο το NCAA και του αποδόθηκε το προσωνύμιο «ο βασιλιάς των μπλοκ».

Ολοκλήρωσε τη σεζόν 2017-18 με 10,8 πόντους, 7,6 ριμπάουντ και 3,2 μπλοκ ανά αγώνα και δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ του ΝΒΑ, αλλά αποσύρθηκε από τη διαδικασία και επέστρεψε στο West Virginia για τη σεζόν 2018-19. Ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί σε περισσότερα από 8 παιχνίδια, στα οποία όμως είχε 13,6 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2,7 κοψίματα. Δεν επιλέχθηκε στο ντραφτ του 2019 και στη διάρκεια της περσινής σεζόν αγωνίστηκε στη G-League με τους Raptors 905 σε 18 παιχνίδια (4,7 πόντοι, 2,1 ριμπάουντ), αλλά με μικρή χρονικά συμμετοχή”.

https://www.newsit.gr

 

 

madata.gr