19 Μαρτίου, 2024

Δυσαρέσκεια της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ για τον αποκλεισμό της από τα θέματα που αφορούν στην ανέγερση του νέου Παραολυμπιακού Κέντρου

Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της, για τον αποκλεισμό της από τις συσκέψεις που πραγματοποιούνται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και αφορούν στην ανέγερση του νέου Παραολυμπιακό Κέντρου, στην περιοχή της Ραφήνας.
Η ομοσπονδία που εκπροσωπεί το 90% του Παραολυμπιακού αθλητικού χώρου, με περισσότερα από 70 σωματεία (και 21 Παραολυμπιακά αθλήματα), αντιμετωπίζεται για ακόμη μία φορά απαξιωτικά, εγείροντας πλέον πολλά ερωτήματα σχετικά με το τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν αυτοί που «την φιμώνουν»!
Γιατί, η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, από την πρώτη στιγμή, στις συζητήσεις τόσο με τον Δήμο όσο και την εταιρεία που είχε αναλάβει την τεχνική μελέτη, είχε εκφράσει την ανησυχία πως -παρ` όλη την καλή θέληση για τη δημιουργία του Παραολυμπιακού Κέντρου- υπήρχαν πολλές ελλείψεις που δεν μπορούσαν να καλύψουν.
Παραδείγματος χάριν: δεν υπάρχει κλειστό προπονητήριο για τον στίβο, ενώ υπάρχει μόνο ένα κλειστό γενικής χρήσης, όπου εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να φιλοξενηθούν όλα τα αθλήματα. Αντ` αυτού υπάρχουν δύο ποδοσφαιρικά γήπεδα, τα οποία προφανώς εξυπηρετούν τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Ραφήνας και όχι το Παραολυμπιακό Κίνημα.
Η σύσταση της ομάδας εργασίας έμεινε προφανώς στις καλένδες, με τη νέα διοίκηση της Παραολυμπιακής Επιτροπής, να μένει αμέτοχη στον επανασχεδιασμό του Κέντρου, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργικότητά του. Και φαίνεται από τον πρόσφατο αποκλεισμό, ανθρώπων και φορέων που έχουν τη γνώση και θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις. Προφανώς για λόγους που γνωρίζει μόνο η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή αλλά και ο Υφυπουργός Αθλητισμού.
Η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και τα σωματεία που εκπροσωπεί, δεν θα μείνουν αμέτοχα σε αυτήν την πρόσκληση, εκτός κι αν το προπονητικό Κέντρο δεν προορίζεται για τον Παραολυμπιακό Αθλητισμό!

Πηγή: daypress.gr