19 Μαρτίου, 2024

Champions League: Η Ατλέτικο Μαδρίτης απέκλεισε την Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε με 2-0, αλλά η Ατλέτικο το έκανε 2-3 και προκρίθηκε στους «8».

Στην Premier League κάνει περίπατο και οδεύει προς την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά από 30 χρόνια, αλλά στο Champions League δεν καταφέρνει να διατηρήσει τον τίτλο της. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν καλύτερη, επιβλήθηκε με 1-0 στο 90λεπτο, έκανε το 2-0 στο ξεκίνημα της παράτασης και έδειχνε έτοιμη για πρόκριση, αλλά αυτή του Ντιέγκο Σιμεόνε έκανε απίστευτη αντεπίθεση και επικράτησε με 2-3, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς.

Το ματς άρχισε με την Ατλέτικο να προσπαθεί να αιφνιδιάσει με τον Ντιέγκο Κόστα και τη Λίβερπουλ να ανεβαίνει με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, παίρνοντας διαδοχικά κόρνερ που δεν είχαν αποτέλεσμα, αλλά τουλάχιστον ξεσήκωσαν τον κόσμο.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν ήταν τόσο καλή όσο θα περίμενε κανείς, αλλά παρ’ όλα αυτά κατάφερε να βάλει το γκολ που ήθελε στο πρώτο ημίχρονο. Όχι στο 36′, όταν ο Όμπλακ έκανε τρομερή επέμβαση σε κοντινή προβολή του Φιρμίνο, αλλά στο 43′, όταν ο Τσάμπερλεϊν σέντραρε από δεξιά και ο Βαϊνάλντουμ με κεφαλιά βρήκε δίχτυα (1-0).

Ήταν το γκολ που ήθελε η Λίβερπουλ για να φύγει μεγάλο μέρος του άγχους που υπήρχε μετά την ήττα στο πρώτο ματς, με αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο να μπει φουριόζα για το 2-0. Υπολόγιζε, όμως, χωρίς τον Όμπλακ…

Ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο ήταν εκπληκτικός και είπε «όχι» στους Σαλάχ, Μανέ, Τσάμπερλεϊν και Αλεξάντερ-Αρνολντ που άγγιξαν το γκολ, ενώ στο 66′ που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο κοντινό σουτ του Ρόμπερτσον, είχε τη… βοήθεια του δοκαριού για να παραμείνει το 1-0.

Η Λίβερπουλ, αν και κατέβασε κάπως τον ρυθμό της, συνέχισε να παίζει για το 2-0, αλλά το σκορ δεν άλλαξε στην κανονική διάρκεια, αφού το γκολ του Σαούλ για το 1-1 στο 92′ σωστά ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στην παράταση.

Και εκεί, τελικά, έγιναν τα πάντα… Η κεφαλιά του Φιρμίνο στο 94′, αφού πρώτα σημάδεψε δοκάρι, σήμανε το 2-0 για τους Άγγλους και ενώ όλοι πίστεψαν ότι τα πάντα κρίθηκαν, ήρθε μια εκπληκτική, όσο και απρόσμενη αντίδραση των Ισπανών.

Στο 97′ το λάθος του Αντριάν οδήγησε τελικά στο σουτ του Γιορέντε εκτός περιοχής για το 2-1 και ο ίδιος παίκτης, στο 105′, έκανε και το 2-2 με τον ίδιο τρόπο, δίνοντας στην Ατλέτικο, η οποία για το γόητρο έβαλε και τρίτο γκολ στο 120′ με τον Μοράτα και πήρε και τη νίκη, μεγάλη πρόκριση επί της περσινής πρωταθλήτριας Ευρώπης!

Λίβερπουλ: Αντριάν, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Τσάμπερλεϊν (82′ Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Φιρμίνο, Σαλάχ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Τρίπιερ (91′ Βρσάλικο), Σάβιτς, Σάβιτς, Λόντι, Σαούλ, Τόμας, Κόκε, Κορέα, Ντιέγκο Κόστα (56′ Γιορέντε), Ζοάο Φέλιξ (103′ Μοράτα).

newsbeast.gr