19 Μαρτίου, 2024

Champions League: Στους «8» η Παρί Σεν Ζερμέν, 2-0 την Ντόρτμουντ

Με γκολ των Νεϊμάρ και Μπερνάτ η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε την Μπορούσια Ντόρτμουντ και προκρίθηκε στους προημιτελικούς.

Η νίκη της Ντόρτμουντ με 2-1 στο πρώτο ματς, της έδινε προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Champions League αλλά όχι ασφαλές. Το «γιατί» αποδείχθηκε στη ρεβάνς, αφού οι Παριζιάνοι, παρά το γεγονός ότι το Parc des Princes ήταν άδειο λόγω κορονοϊού, ήταν καλύτεροι και πήραν τη νίκη που τους στέλνει στους προημιτελικούς, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί που είχαν δημιουργήσει με τους αποκλεισμούς στους «16».

Η ατμόσφαιρα ήταν εντελώς κρύα, όπως είναι λογικό, με τις άδειες εξέδρες λόγω κορονοϊού και… κρύο ήταν και το ματς στο πρώτο 25λεπτο, αφού η μόνη αξιοσημείωτη φάση ήταν το σκληρό φάουλ του Χάαλαντ στον Παρέδες.

Στο 25′ ήρθε η πρώτη… κανονική καλή φάση, με την απόκρουση του Μπούρκι στο σουτ του Καβάνι από καλή θέση, για να έρθει τελικά το γκολ για την Παρί στο 28′: Κόρνερ του Ντι Μαρία, κεφαλιά του Νεϊμάρ και 1-0.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ είχε ήδη σκορ πρόκρισης, αλλά δεν έμεινε σε αυτό και λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, στο 45′, ήρθε και το 2-0 από τον Μπερνάτ μετά την ωραία σέντρα του Σαράμπια.

Η Παρί θα μπορούσε να βάλει και τρίτο γκολ και να καθαρίσει οριστικά την υπόθεση πρόκριση αλλά ο Μπούρκι απέκρουσε το φάουλ του Ντι Μαρία στο 56′ και στη συνέχεια η Ντόρτμουντ ανέβηκε και έψαξε το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Δεν το βρήκε ποτέ όμως, αφού δεν ήταν τόσο πειστική όσο θα έπρεπε, ενώ στο 89′ έμεινε και με 10 παίκτες αφού αποβλήθηκε ο Εμρέ Τσαν, με αποτέλεσμα το 2-0 να παραμείνει ως το τέλος και η Παρί να πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Παρί Σεν Ζερμέν: Νάβας, Kέρερ, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Μπερνάτ, Παρέδες (92′ Κουασί), Γκεγιέ, Νέιμαρ, Ντι Μαρία (79′ Κουρζάβα), Καβάνι, Σαράμπια (64′ Μπαπέ).

Ντόρτμουντ: Ντόρτμουντ (Λουσιάν Φαβρ): Μπίρκι, Ζαγκαντού, Χούμελς, Πίστσεκ, Χακίμι (87′ Γκέτσε), Βίτσελ (71′ Ρέινα), Εμρέ Τσαν, Γκερέιρο, Σάντσο, Αζάρ (68′ Μπραντ), Χάαλαντ.

newsbeast.gr