9 Μαΐου, 2024

Εντυπωσίασε και πήρε την νίκη ο Εργοτέλης

Επιμέλεια: Μάνος Νικηφοράκης

Ο Εργοτέλης επικράτησε με 0-2 του ΟΦΗ σε φιλική αναμέτρηση όπου διεξήχθη στο Γεντί Κουλέ.

Οι δυο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο με τον ΟΦΗ να δημιουργεί την πρώτη ευκαιρία στο 4΄, με τον Σαρδινέρο να κάνει σέντρα το Στάικο να βρίσκει την μπάλα να κάνει το σουτ, ωστόσο ο Κατσιμήτρος κράτησε αλώβητη την εστία του.

Στο 5΄ ο Εργοτέλης απάντησε στις φάσεις με τον Μανουσάκη να σουτάρει δυνατά έξω απ’ την περιοχή με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ απ’ την δεξιά πλευρά  της εστίας του Βάτερμαν.

Δυο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για τους κιτρινόμαυρους, με τον Μανουσάκη να νικάει σε τετ α τετ τον Βάτερμαν και να κάνει το 0-1.

Ο Εργοτέλης δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και στο 9΄ ο Τσέλιος βρέθηκε τετ α τετ με τον πορτιέρο του ΟΦΗ, ωστόσο αυτή την φορά ο Βάτερμαν βγήκε νικητής.

Στο 29΄ ο ΟΦΗ άγγιξε την ισοφάριση, με τον Μαρινάκη να κάνει σέντρα από τα δεξιά με τελικό αποδεχτεί τον Ναμπί, ο οποίος σούταρε μέσα από την μεγάλη περιοχή με τον Κατσιμήτρο να μπλοκάρει δύσκολα.

Στο 35΄ η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάννη δημιούργησε άλλη μια ωραία ευκαιρία, με τον Νεράλ να σπάει την μπάλα για τον Κωνστανάσιο, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να επιχειρεί ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στα σώματα και να βγαίνει άουτ.

Το δεύτερο τέρμα για τον Εργοτέλη δεν άργησε να έρθει και στο 40΄ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, μετά από ανατροπή του Τσέλιου από τον Βαφέα, ο Μανουσάκης ανέλαβε την εκτέλεση κάνοντας το 0-2.

Έτσι ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση με τον Εργοτέλη να μπαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα δυο τερμάτων.

Στο δεύτερο μέρος έπεσε ο ρυθμός με τις δυο ομάδες να μην έχουν τις ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 78΄ ο Εργοτέλης είχε σημαντική ευκαιρία με τον Αζίζι να δοκιμάζει σουτ από το ύψος της περιοχής, με τον Σωτηρίου να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση.

Δυο λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ απάντησε στις ευκαιρίες με τον Γκαργκαλατζίδης να σουτάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή και τον Κατσιμήτρο να κρατάει το μηδέν στην εστία του.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία των φιλοξενούμενων με Βαζ και Φιγκεϊρέδο, δίχως όμως να τα καταφέρουν πετύχουν κάποιο τέρμα.

Έτσι ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση με το σύνολο του Γιάννη Ταουσιάνη να βγάζει ένα πολύ κάλο πρόσωπο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να παίρνει την νίκη απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Μαζουλουξής (70΄Σαρρής), Μπάτζιος, Σερβιλάκης (70’Κατσούρι), Neral, Πέϊος, Τσέλιος (75΄Αλεξάκης), Μπουτσάκης (70΄Abdullahi), Κωστανάσιος (75΄Αζίζι), Μανουσάκης, Akraam (60′ Πατρινός)

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν (46′ Σωτηρίου), Κοροβέσης (66΄Βούρος), Γιαννούλης, Βαφέας, Μαρινάκης (66΄Ουές), Στάϊκος (23′ Μίνγκος), Σακόρ, Ναμπί (66΄Γρίβας), Βαζ, Φιγκεϊρέδο, Σαρδινέρο (66΄Γκαργκαλατζίδης)