8 Μαΐου, 2024

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός, πιο αποτελεσματικός ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ στην τελευταία του φιλική αναμέτρηση επικράτησε με 0-1 του Παναθηναικού στο Ελ Πάσο.

Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο αυτό που του έλειπε ήταν το γκολ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 5΄ έχασε τεράστια ευκαιρία,  με τον Σαβιέρ να βγαίνει απέναντι από τον Ζίβκοβιτς, με το πλασέ να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Οι πράσινοι συνέχισαν να απειλούν και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μακέντα έκανε ένα σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή με τον Ζίβκοβιτς να αποσοβεί το γκολ.

Ο ΠΑΟΚ μετά το 15΄ πήρε μέτρα στο γήπεδο ανεβάζοντας την απόδοση του, με το γκολ να έρχεται στο 40΄, μετά από σουτ του Λύράτζη και λάθος απόκρουση από τον Χριστογεώργο, ο Άκπομ εύκολα έκανε το 0-1.

Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, σε ένα πρώτο μέρος με ρυθμό με τον Αγιούμπ να ξεχωρίζει για του πράσινους, ενώ ο Δικέφαλος είχε μια καλή συνολική εικόνα και ήταν πιο αποτελεσματικός.

Στην αρχή της επανάληψης ο Παναθηναϊκός ήταν πιο επιθετικός και στο 58΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σάντσες να κάνει ωραίο γύρισμα στον Μακέντα και τον Ζίβκοβιτς να νικάει τον Ιταλό επιθετικό του Παναθηναϊκού.

Οι πράσινοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό μετά από ωραία ενέργεια του Βέλεθ και σέντρα του Σάντσες, ο Καρλίτος βρήκε την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή σούταρε με τον Ρέι να βγάζει κόρνερ.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 76΄, με το σουτ του Βρακά μέσα από την μεγάλη περιοχή να περνάει άουτ.

Η ομάδα του Ντάνι Πογιάτος συνέχισε να κυριαρχεί στο παιχνίδι, έχοντας πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας. δίχως όμως να μπορέσει να σημειώσει κάποιο γκολ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ν. Πογιάτος): Χριστογεώργος, Σάντσες (83’ Σαμαράς), Βέλεθ (72’ Καραγιάννης), Πούγγουρας, Μαυρομμάτης, Αγιούμπ, Σερπέζης, Τζαβίδας (59’ Αθανασακόπουλος), Σαβιέρ (79’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος, Μακέντα.. 

ΠΑΟΚ (Α. Φερέιρα): Ζίβκοβιτς (59’ Ρέι), Μιχόγεβιτς (73’ Παναγιώτου), Βαρέλα (59’ Ταχάτος), Κρέσπο, Λύρατζης, Εσίτι, Σβαμπ (46’ Νινούα), Μπίσεσβαρ (72’ Βρακάς), Ζαμπά (89’ Γιαξής), Ακπομ (59’ Κουλιεράκης), Σφιντέρσκι (58’ Κούτσιας).