29 Απριλίου, 2024

Πρώτο μήνυμα από το πολεμικό συμβούλιο: Το Ιράν θα πληρώσει, το Ισραήλ θα επιλέξει τον χρόνο

«Την κατάλληλη στιγμή» περιμένει το Ισραήλ ώστε το Ιράν να πληρώσει το τίμημα για την επίθεση με πυραύλους και drones, δήλωσε ο Μπένι Γκαντζ.

«Θα δημιουργήσουμε μια περιφερειακή συμμαχία και θα απαιτήσουμε το τίμημα από το Ιράν με τον τρόπο και τη στιγμή που είναι κατάλληλος για εμάς», δήλωσε ο Μπένι Γκαντζ σε δήλωσή του, καθώς το Ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο πολέμου συνεδριάζει για την απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν.

Στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου και υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ.

Νωρίτερα το Ιράν χαιρέτησε ως επιτυχία το πρωτοφανές άμεσο χτύπημά της κατά του Ισραήλ και δήλωσε ότι σε ό,τι την αφορά η στρατιωτική επιχείρηση έχει πλέον τελειώσει, λέγοντας ότι έπληξε τους περισσότερους στρατιωτικούς στόχους που σκόπευε να πλήξει ως αντίποινα για την ισραηλινή επίθεση στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό την 1η Απριλίου.

Εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων δήλωσε ότι το 99% των περισσότερων από 300 πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναχαιτίστηκαν από την επίθεση του Ιράν το Σάββατο.

Πηγή: iEidiseis.gr