18 Απριλίου, 2024

Πέτρος Φιλιππίδης: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη με τη συγκλονιστική κατάθεση της Δροσάκη

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για την καταγγελλόμενη νοσηρή δράση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε γυναίκες συναδέλφους του, είτε εκβιάζοντάς τις με σεξ για να πάρουν ρόλους, είτε απλά γιατί μπορούσε να ασκήσει εξουσία λόγω της δημοφιλίας του στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης. Οι καταθέσεις στη δίκη του ηθοποιού που κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, έχουν φτάσει σε κομβικό σημείο με τις καταγγέλλουσες να αποκαλύπτουν φρικιαστικές καταστάσεις. 

Χθες κατέθεσαν η Κάτια Δανδουλάκη, ένα στέλεχος του ΑΝΤ1 που είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Φιλιππίδη και η φερόμενη ως παθούσα Λένα Δροσάκη, με τις καταθέσεις των τριών προαναφερθεισών γυναικών να είναι σοκαριστικές. 

Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση της γυναίκας που δούλεψε μαζί του το 2016 στο YFSF: «Αργότερα μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να πάω στο καμαρίνι του. Ζήτησε από συναδέλφους να πάνε και να καθίσουν σε διπλανό καμαρίνι. Χτύπησα την πόρτα, την άνοιξε. Κάλυπτε το σώμα του με αυτή, έβγαλε μόνο το κεφάλι του. Μου είπε «πέρνα». Φορούσε μια λευκή μπλούζα και από κάτω ήταν γυμνός. Κλείδωσε την πόρτα. Τα έχασα όταν τον είδα γυμνό. Τον πλησίασα και του είπα "τι κάνεις ρε μαλ…;" Και τότε μου είπε: «πάρτον στο στόμα σου». Τον έσπρωξα, γύρισα το κλειδί και έφυγα τρέχοντας. Μαζί με τους συναδέλφους που ήταν στο διπλανό καμαρίνι πήγαμε τρέχοντας στο παρκινγκ» είπε η μάρτυρας. 

Από την πλευρά της, η Λένα Δροσάκη, της οποίας η κατάθεση συνεχίζεται και σήμερα είπε μεταξύ άλλων: «Ξεκίνησε κάποια επικοινωνία, μου έστελνε μηνύματα και κάποια στιγμή στα τηλέφωνα κατάλαβα ότι ο κατηγορούμενος αυνανίζονταν. Ρώταγα «ποιος είναι, ποιος είναι» και μου απαντούσε «έχω κα@@@@, θέλω να σε χ@@@@@. Ρώταγα ποιος είναι και έλεγε ο Πέτρος. Του έλεγα κ. Φιλιππίδη σας παρακαλώ. Θα μου πείτε γιατί δεν το έκλεινα; Δεν είχα αυτό το σθένος να το κάνω, ένιωθα ότι πρέπει να το κάνω μέχρι το τέλος. Αυτό συνέβη κάποιες φορές. Ήρθανε οι μέρες που εγώ θα έδινα εξετάσεις. Καθόμουν στα σκαλιά του θεάτρου και τον είδα μπροστά μου και μου είπε: «Αν δεν μου κάτσεις δεν θα περάσεις». 

 
 

reader.gr