26 Φεβρουαρίου, 2024

Βασίλης Μπισμπίκης: «Μου αρέσει η νύχτα πιο πολύ από τη μέρα – Αυτή είναι η φιλοσοφία ζωής μου»

 Ο Θάνος Αλεξανδρής, συγγραφέας του βιβλίου, στο οποίο είναι βασισμένη η σειρά του Alpha «Αυτή η νύχτα μένει» υποδέχεται σε podcast τους πρωταγωνιστές της σειράς με εξομολογητική διάθεση .

Ο Βασίλης Μπισμπίκης, ως πρώτος καλεσμένος ανέφερε πως στον ρόλο του βρίσκει αρκετές εκδοχές του εαυτού του. Ο συγγραφέας Θάνος Αλεξανδρής σχολίασε από την πλευρά του την ατάκα «όταν μια γυναίκα σου λέει όχι σημαίνει όχι» που είπε ο Βασίλης Μπισμπίκης στην σειρά και αποθεώθηκε από το τηλεοπτικό κοινό τονίζοντας πως στον κόσμο της νύχτας υπάρχουν όντως τέτοια αφεντικά όμως υπάρχουν και τα αντίθετα.

«Εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που μιλάνε έτσι όχι μόνο τη νύχτα αλλά και τη μέρα. Και στην πολιτική είναι πιο νύχτα, όταν κλείνουν τα μικρόφωνα είναι λες και βγαίνουν τα αφεντικά τη δεκαετία του 80!» είπε ο ηθοποιός. «Είμαι από πολύ μικρός στη νύχτα. Με πηγαίναν οι φίλοι μου στα κ…όμπαρα. Για 10 χρόνια δούλευα νύχτα από μπάρμαν, έφτασα πόρτα. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον μεγάλωνα. Ήμουν νέο παιδί, ωραίο, οι γυναίκες γοητεύονταν από αυτό, πάντα γοητεύει το σκοτάδι. Το έπαιζα και εγώ λίγο σκοτεινός τύπος, μελαγχολικός» ανέφερε αρχικά ο ηθοποιός και πρόσθεσε πως μέσα στον «Στρατή» βρίσκει αρκετές εκδοχές του εαυτού του. «Εγώ ψάχνω την αλήθεια της σκηνής όχι πώς παίζεται στην τηλεόραση» είπε για το παίξιμό του και πρόσθεσε πως: «Δεν μπορείς να κοροϊδέψεις» το κοινό.

«Με φλέρταραν οι γυναίκες που έκαναν κονσομασιόν και αργότερα στην Ομόνοια με τις τρανς, και στα μπου… πήγαινα. Μ’ αρέσει η νύχτα πιο πολύ απ’ τη μέρα. Αυτή είναι η φιλοσοφία ζωής μου, λαϊκός άνθρωπος είμαι, λαϊκή είναι η βάση μου, σε αυτό τον κόσμο μεγάλωσα. Δεν μπορώ να αρνηθώ κάτι από όλα αυτά. Αυτές οι εμπειρίες είναι που εκμεταλλεύομαι για να κάνω παραστάσεις είτε σαν σκηνοθέτης είτε σαν ηθοποιός, αυτό είναι το υλικό μου. Και αυτό το ξεχωριστό θέατρο κάνω. Είναι ένα πράγματα που με γοητεύει ακόμα, και με το ένα πόδι πια είμαι σε αυτό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Σε ότι αφορά την δημοφιλία του, ο ηθοποιός είπε πως: «Ξαφνικά επειδή γίνεσαι δημοφιλής πρέπει να αλλάξεις τις συνήθειες σου, να μην δεις τα φιλαράκια σου, να πιάσεις έναν άλλο ρόλο, να φορέσεις στον εαυτό σου μια λεζάντα που δεν μου πάει» ενώ με αφορμή τη φωτογραφία του από ματς της αγαπημένης του ομάδας, του Παναθηναϊκού που σχολιάστηκε ανέφερε: «Δεν τα είχα καλά με τους κυριλέδες, ποτέ στη ζωή μου, ούτε νομίζω ότι θα τα έχω».

«Αυτός που είμαι θα συνεχίσω να είμαι και αν χρειαστεί να ξαναγυρίσω στα σκουπίδια να φτιάξω θέατρο θα ξαναγυρίσω, να βρω τον εαυτό μου λίγο. Στις δυσκολίες έρχεται η έμπνευση. Προσπαθώ να μου δημιουργώ δυσκολίες για να εμπνέομαι» είπε μεταξύ άλλων. «Εκεί που κάνουμε τα γυρίσματα δεν γίνεται να το κάνουμε μπουζουξίδικο;» αναρωτήθηκε με χιούμορ. «Αυτή η νύχτα μένει θα λέγεται. Πριν ήταν στριπτιζάδικο, έχουν πέσει κορμιά!».