10 Ιουνίου, 2023

Κιβωτός του Κόσμου: Με κλείδωναν στο κλουβί, μου έδιναν χαλασμένο φαγητό – Συγκλονίζει 8χρονος της δομής Χίου

 Εδώ και περίπου 10 μέρες, ακούμε καταγγελίες επί καταγγελιών για τα όσα φέρονται να συμβαίνουν βάσει… σχεδίου στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου κι ο καθένας κρίνει τι θα κρατήσει και τι θα απορρίψει απ’ όσα ακούγονται με τελικό κριτή και δικαστή την ελληνική δικαιοσύνη, που θα κληθεί να ερευνήσει αν ευσταθούν κι αν έχουν βάση οι φρικιάστικες ομολογουμένως καταγγελίες και να στείλει κόσμο στη φυλακή. Οταν όμως ακούγεται ένα παιδί μόλις 8 ετών να λέει τι έχει βιώσει στη δομή που φιλοξενείτο, τότε δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψει κανείς τα συναισθήματα που γεννιούνται.

Το οκτάχρονο παιδί μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» καταγγέλλοντας όσα φέρεται να βίωνε στη δομή της Χίου και στο περιβόητο πράσινο κλουβί. Η μητέρα του ήταν εκείνη που επέμενε να ακουστεί η φωνή του παιδιού της να καταγγέλλει όσα ανατριχιαστικά αναφέρει ότι έχει βιώσει, μέσα στην δομή φιλοξενίας όπου υποτίθεται τα παιδιά πήγαιναν για να γλιτώσουν από προβληματικά περιβάλλοντα και να έχουν ό,τι τους έλειπε. Μια οικογένεια.

Ακολουθεί η μαρτυρία του 8χρονου δίχως σχόλια…

«Μια φορά με είχανε βάλει (σ.σ.: στο κλουβί), ήτανε βράδυ. Εκανα χαζομάρες και μου είπε μια κυρία ότι η συμπεριφορά σου… Με έβαλε μέσα στο κλουβί και μετά μου είπε ότι "η συμπεριφορά σου είναι για κλουβί". Γι’ αυτό με έβαλε εκεί μέσα. Ναι, το πράσινο που ήταν για τα παπαγαλάκια.

reader.gr