16 Απριλίου, 2024

Παρέλαση βουλευτών ΝΔ για Κώστα Καραμανλή: Να μην είναι υποψήφιος

Θοδωρής Ρουσόπουλος, Γιώργος Κουμουτσάκος, Μπάμπης Παπαδημητρίου και Φωτεινή Πιπιλή δείχνουν την έξοδο στον Κώστα Καραμανλή, μετά τη φονική σιδηροδρομική σύγκρουση στα Τέμπη.
 
Όλο και μεγαλώνει η λίστα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που υποστηρίζουν την άποψη ότι δεν πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής στις επόμενες εκλογές, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι βουλευτές πλέον που δηλώνουν δημόσια, γιατί στα «πηγαδάκια» της Βουλής είναι πολλοί περισσότεροι», ότι ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών πρέπει να παρακολουθήσει τις εκλογές από το σπίτι του είναι τέσσερις, καθώς στη λίστα συμπεριλαμβάνεται πλέον και η Φωτεινή Πιπιλή.

«Για μένα προσωπικά είναι κρίσιμη η απόφαση του ίδιου του Κώστα Καραμανλή για το αν θα μετάσχει ή όχι. Είναι καθαρά δική του ευθύνη. Εγώ θα έλεγα να διευκολύνει όλους εμάς ο Κώστας Καραμανλής και κυρίως τον πρωθυπουργό», είπε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και όταν ο Γιώργος Παπαδάκης τη ρώτησε «λέτε δηλαδή να μην είναι υποψήφιος;», η κ. Πιπιλή απάντησε: «Με τη λογική τη δική μου και την ταπεινή μου γνώμη».

 Έτσι, γίνονται πλέον τέσσερις οι βουλευτές που δείχνουν την έξοδο στον Κώστα Καραμανλή. Την αρχή έκανε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος κι ακολούθησαν Γιώργος Κουμουτσάκος και Μπάμπης Παπαδημητρίου, σήμερα.

Ρουσόπουλος: Εγώ το 2009 δεν κατέβηκα στις εκλογές
«Δεν θα του πω εγώ τι θα κάνει. Ο κόσμος πάντοτε είναι ο υπέρτατος κριτής. Θα σας πω ότι το 2008 όταν κατηγορήθηκα αδίκως για ένα σκάνδαλο, για το οποίο με αθώωσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εγώ είπα το 2009 στον Κώστα Καραμανλή ότι δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα ήταν όμως, μια κατάσταση που δεν θα μπορούσα να την παλέψω», είπε προχθές, Τετάρτη, στο OPEN ο Θοδωρής Ρουσόπουλος και πρόσθεσε: «Γιατί όπως είπα και τότε υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανένας και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι. Αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι απ’ αυτές που κραυγάζεις, αλλά δεν ακούει κανένας. Όσα δίκια και να έχεις δεν υπάρχει περίπτωση να σου αναγνωριστεί ένα δίκιο. Ας υποθέσουμε ότι ο Κώστας Καραμανλής τα έχει κάνει όλα τέλεια. Τα φώτα, όμως, έχουν στραφεί όχι αδίκως στην κυβέρνηση και τον Κώστα Καραμανλή».

Κουμουτσάκος: Εγώ δεν θα συμμετείχα στις εκλογές
«Αν ήμουν εγώ σε ανάλογη θέση δεν θα μπορούσα συναισθηματικά και ψυχολογικά να συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες, Πέμπτη, ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στο Action24, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «βεβαίως ο Κώστας Καραμανλής έχει δικαίωμα να θέσει τον εαυτό του στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Παπαδημητρίου: Για τον ίδιο θα ήταν καλύτερο
«Νομίζω ότι για τον ίδιο πρώτα από όλα θα είναι καλύτερο, θα είναι πιο ήσυχος με τη συνείδησή του. Νομίζω και τον καταλαβαίνω ότι πρέπει να είναι χώμα αν δεν μπορεί να πάρει την απόφαση, πρέπει να τον βοηθήσει ο πρωθυπουργός», είπε από την πλευρά του ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV.

madata.gr