22 Μαρτίου, 2023

Αντικατάσταση παλιών υδρομέτρων με νέα ψηφιακής τεχνολογίας – Στις Βασιλειές ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Ξεκίνησε από την ΔΕΥΑΗ η αντικατάσταση των παλιών υδρομέτρων με ψηφιακά ,νέας τεχνολογίας, τα οποία θα καταγράφουν την κατανάλωση του νερού ψηφιακά . Τα νέα υδρόμετρα τοποθετούνται ήδη στην περιοχή των Βασιλειών και θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές του Δήμου Ηρακλείου. Συνολικά προβλέπεται η τοποθέτηση 22 χιλιάδων υγρομέτρων.
Το πρωί της Παρασκευής 10 Μαρτίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη , τον Διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης Μανόλη Κοσμαδάκη και την Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Πόπη Τζαβλάκη, επισκέφθηκαν τα σημεία όπου έχει ξεκινήσει η διαδικασία της αντικατάστασης των παλιών υδρομέτρων .
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ηρακλείου σημείωσε :«Με την τοποθέτηση των νέων υδρομέτρων ψηφιακής τεχνολογίας ,θα υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης των λογαριασμών του νερού χωρίς καθυστερήσεις αλλά και με αξιοπιστία αφού οι μετρήσεις θα γίνονται πλέον με ακρίβεια. Βρεθήκαμε σήμερα στις Βασιλειές απ’ όπου και ξεκίνησε η τοποθέτηση των νέων υδρομέτρων καθώς είχε παρατηρηθεί πρόβλημα με διογκωμένους λογαριασμούς νερού στην περιοχή, ζήτημα που πιστεύω ότι με την τοποθέτηση των νέων υδρομέτρων επιλύουμε οριστικά».
Νωρίτερα ο Δήμαρχος επισκέφθηκε ένα από τα μέτωπα όπου εκτελείται το έργο αντικατάστασης του Δικτύου Ύδρευσης και Ομβρίων και συγκεκριμένα στο Κορακοβούνι όπου διαπιστώθηκε ότι το έργο προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς.