15 Ιουλίου, 2024

Ν.Μωυσάκης: Εργοδότες δεν έχουν ακόμα καταβάλει το Δώρο Χριστουγέννων-Τι λέει για τις τριετίες (vid)

Tι και αν τελειώνει ο Γενάρης. Τι και αν το Δώρο Χριστουγέννων είναι νομικά κατοχυρωμένο, σύμφωνα με καταγγελίες υπάρχουν ακόμη εργοδότες που δεν το έχουν καταβάλλει. Αυτό το πρόβλημα καταγράφεται και στο Ηράκλειο, όπως επισημαίνει ο Νεκτάριος Μωυσάκης, γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και πρόεδρος Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών Ν. Ηρακλείου.
Σε δηλώσεις του ο κ. Μωυσάκης τονίζει πως οποιαδήποτε μη καταβολή του Δώρου, επιφέρει και προσωποκράτηση και αυτόφωρη διαδικασία.
Δείτε το βίντεο:

«Υπάρχουν καταγγελίες που έχουν γίνει στην Επιθεώρηση Εργασίας, με τη βοήθεια και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Περιμένουμε την Επιθεώρηση Εργασίας να κάνει αυτό που πρέπει προς όφελος των εργαζομένων. Το Δώρο Χριστουγέννων έπρεπε να έχει καταβληθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δυστυχώς όμως υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν το έχουν βάλει ακόμη» είπε και πρόσθεσε πως «η οποιαδήποτε μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων επιφέρει αυτόφωρη διαδικασία και προσωποκράτηση».


Τι γίνεται με τις τριετίες

Παράλληλα όμως θέμα φαίνεται να παρουσιάζεται και με την εφαρμογή του νόμου για τις τριετίες, με τον κ. Μωυσάκη να χαρακτηρίζει τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης ‘’κοροϊδία’’.
«Τις τριετίες, της ανακοίνωσε η κυβέρνηση όμως φαίνεται να είναι μια κοροϊδία. Δυστυχώς οι εργαζόμενοι από το 2012 έως και το 2023 είναι μια 12ετία την οποία στην ουσία την έχουν χάσει. Οι ‘’ωφελούμενοι’’ που θα πάρουν τις προτεινόμενες τριετίες από την κυβέρνηση είναι πολύ λίγοι. Ο μεγάλος όγκος εργαζομένων χάνει αυτή την 12ετία. Οπότε θα χάσει από τον μισθό του αυτά που έπρεπε να πάρει. Είναι για εμάς μια κοροϊδία την οποία η κυβέρνηση βλέπει ως επίτευξη στόχου. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι…Εμείς μετά και από σύσκεψη που έγινε, καλούμε τους εργαζόμενους να έρθουν στα Σωματεία και να ενημερωθούν σχετικά. Παράλληλα, θα προβούμε και σε δικαστικές διεκδικήσεις» είπε σχετικά με το θέμα, ο κ. Μωυσάκης.