28 Μαρτίου, 2024

Μουντιάλ 2022, Ζαμπρότα: «Ελπίζω αυτό να είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Μέσι»

 Ο Τζιανλούκα Ζαμπρότα, παγκόσμιος πρωταθλητής του 2006, θα υποφέρει κατά τη διάρκεια αυτού του Μουντιάλ του Κατάρ, όπως όλοι οι Ιταλοί. Η «Azzurra», για δεύτερη συνεχόμενη φορά, δεν θα είναι μέρος του πιο πολυαναμενόμενου τουρνουά στον κόσμο του ποδοσφαίρου και καλούνται τώρα να βρουν ένα άλλο έθνος να υποστηρίξουν. Για τον πρώην παίκτη της Μπάρτσα είναι απλό: θέλει να κερδίσει η Αργεντινή του Μέσι.

Ο Ζαμπρότα ήταν μαζί με τον Μπουφόν ένας από τους «προπονητές» του Κόμματος για την Ειρήνη που έγινε την περασμένη Δευτέρα στη Ρώμη και μίλησε στην ιταλική «AS» για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση και τη διοργάνωση του Κατάρ: «Ήταν ένα ξεχωριστό απόγευμα, στείλαμε για άλλη μια φορά ένα μήνυμα ειρήνης, κάτι που αξίζει να διπλασιαστεί αυτή τη στιγμή, όπως μας ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος. Επιπλέον, μπορέσαμε να θυμηθούμε τον Μαραντόνα, ο οποίος ήταν ο αρχηγός του Scholas Ocurrentes [διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο] που διοργανώνει αυτόν τον αγώνα, στον οποίο συμμετείχε με ενθουσιασμό».

«Το να βλέπεις δύο σερί Μουντιάλ χωρίς Ιταλία είναι κρίμα. Με Βραζιλία και Γερμανία η ομάδα μας είναι αυτή που έχει κερδίσει περισσότερο και η απουσία της πονάει. Το να βρεις τους λόγους για αυτό που συνέβη είναι δύσκολο. Ο Μαντσίνι έκανε σπουδαία δουλειά, παρόλο που δεν μπόρεσε να προκριθεί: μαζί του κατακτήσαμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το να φτάσουμε ξανά στο Φάιναλ Φορ του Nations League είναι ένα σημαντικό σημάδι», ανέφερε για την απουσία της «Ατζούρα» από το μεγάλο ραντεβού. «Φυσικά θα επιστρέψει η Ιταλία. Σιγά σιγά, αλλά θα το κάνουμε», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ποιες ομάδες είναι οι αγαπημένες του στο προσεχές Μουντιάλ τόνισε: «Αυτοί που ξέρουν όλοι: Βραζιλία, Γαλλία, Αργεντινή, Γερμανία… Αν και ελπίζω να είναι το Μουντιάλ του Μέσι. Ήμουν τυχερός που έπαιξα μαζί του και η αλήθεια είναι ότι ήταν μεγάλος συμπαίκτης. Θα ήθελα πολύ να τον δω να σηκώνει το τρόπαιο που του λείπει, το πιο σημαντικό: θα ήταν μια δίκαιη ανταμοιβή για όλα όσα έχει δώσει Είναι μια ιδιοφυΐα, όπως ο Μαραντόνα: παίκτες σαν αυτόν γεννιούνται μόνο μία φορά κάθε 30 χρόνια»

gazzetta.gr