20 Απριλίου, 2024

Κριστιάνο Ρονάλντο: Κατονόμασε τους τρεις καλύτερους παίκτες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

 Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατονόμασε τρεις παίκτες που πιστεύει ότι δίνουν το 100% στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο 37χρονος θρύλος του ποδοσφαίρου προκάλεσε «σεισμό» στο Ολντ Τράφορντ όταν έριξε μια σειρά από βόμβες κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον Πιρς Μόργκαν.

Κατακεραύνωσε τη Γιουνάιτεντ που όπως είπε τον «πρόδωσε» και τον έκανε να αισθάνεται σαν «μαύρο πρόβατο» και την κατηγόρησε ευθέως για όλα όσα πάνε στραβά.

Ο επιθετικός αποκάλυψε ότι δεν σέβεται τον προπονητή του Έρικ Τεν Χαγκ και «εστίασε» χωρίς να μασήσει τα λόγια του στην έλλειψη προόδου του συλλόγου από τότε που έφυγε ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον το 2013 – την τελευταία φορά που κατέκτησε τον τίτλο.

Υποστήριξε επίσης ότι ο σύλλογος τον «αμφισβήτησε» όταν τους ενημέρωσε ότι ο λόγος που άργησε να φτάσει στην προετοιμασία ήταν επειδή η μικρή του κόρη βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης με τον Ρονάλντο – ο οποίος έχει γαστρίτιδα, ενώ βρίσκεται στο Κατάρ με την αποστολή της Πορτογαλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο -ρωτήθηκε από τον Μόργκαν ποιους παίκτες θαυμάζει και ποιους θεωρεί καλύτερους.

Ο πρώην επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης και της Γιουβέντους επέλεξε να επικεντρωθεί στους συμπαίκτες του στο Ολντ Τράφορντ.

Η κορυφαία τριάδα και οι νεότερες γενιές
«Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορώ να αναφέρω τον Νταλότ, είναι νέος και πολύ επαγγελματίας. Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι θα μακροημερεύσει στο ποδόσφαιρο γιατί είναι νέος, έξυπνος, ευφυής και πολύ επαγγελματίας. Πιθανότατα ο Λισάντρο Μαρτίνεζ και ο Κεσεμίρο. Αλλά ο καλύτερος είναι ο Νταλότ».

Ο Ρονάλντο ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός και άσκησε αυστηρή κριτική στους νέους παίκτες και κυρίως στη συμπεριφορά τους λέγοντας ότι τους λείπει η «πείνα» για διάκριση.

«Σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου, οι νεότεροι, δεν είναι ίδιοι με της δικής μου γενιά. Αλλά δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε γιατί είναι μέρος της ζωής, ξέρετε. Η νέα γενιά και οι νέες τεχνολογίες τους αποσπούν την προσοχή. Έχουν δύο αυτιά, αλλά από το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν. Δεν με εκπλήσσει. Είναι σαν να έχεις τα καλύτερα παραδείγματα μπροστά στα μάτια σου και να μη σε αντιγράφουν. Θυμάμαι όταν ήμουν 18, 19, 20, πάντα κοίταζα να δω τους καλύτερους παίκτες τον Van Nistelrooy, τον Ferdinand, τον Roy Keane και τον Giggs – γι’ αυτό έχω την επιτυχία που έχω και τη μακροζωία. Επειδή φροντίζω το σώμα μου, τη νοοτροπία μου, το μυαλό μου, επειδή βλέπω αυτούς τους τύπους και μαθαίνω από αυτούς».

Ο Ρονάλντο θα χάσει το φιλικό της χώρας του με τη Νιγηρία την Πέμπτη. Η Πορτογαλία ξεκινάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ την επόμενη Πέμπτη εναντίον της Γκάνας. Στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη και τη Νότια Κορέα.

protothema.gr