28 Απριλίου, 2024

Μοιρασιά στο ντέρμπι παραμονής

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Παναιτωλικό, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των play off, σε ένα σημαντικό παιχνίδι για τις δυο ομάδες καθώς θέλανε τους τρεις βαθμούς της νίκης στην μάχη της σωτηρίας.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι καθ όλη την διάρκειά της αναμέτρησης, χάνοντας σωρεία ευκαιριών.

Στο 57ο λεπτό ο Ντε Αμορίμ μπήκε στην περιοχή του Παναιτωλικού, με τον Ντάλσιο να τον ανατρέπει. Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος χρειάστηκε να συμβουλευτεί το VAR εξετάζοντας την φάση στο VAR, δείχνοντας τελικά το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζουρίτσκοβιτς, που έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Φερνάντεθ ανοίγοντας το σκορ για τους Θρακιώτες.

Στο 69′ οι ισορροπίες της αναμέτρησης άλλαξαν, όταν ο Κάστρο με «καρατιά» χτύπησε τον Φερνάντεθ, αντικρίζοντας απευθείας την κόκκινη κάρτα του διαιτητή της αναμέτρησης, αφήνοντας την Ξάνθη με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Παναιτωλικός έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα αναθάρρησε και στο 82′ λεπτό ο Μπαΐροβιτς που είχε περάσει πριν από λίγα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αμπάντ ισοφαρίζοντας σε 1-1 για την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην προ τελευταία θέση με 19 βαθμούς και μια αγωνιστική λιγότερη, ενώ ο Παναιτωλικός είναι 1 βαθμό πάνω από την Ξάνθη.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη: Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Τερκί, Κοβάτσεβιτς (90’ Φασίδης), Ντουρίτσκοβιτς (77’ Στάρτζεον), Ντε Αμορίμ (77’ Φοσέ), Μπαριέντος (90’ Μουλέν), Κάστρο

Παναιτωλικός: Φερνάντεθ, Τσιγγάρας (81’ Μπαϊροβιτς), Λιάβας, Μαλής, Κέβιν, Ντάλσιο, Ντίας, Μουνιέ, Ρόσα, Άλβαρεζ (70’ Ντουάρτε), Ντάουντα