27 Νοεμβρίου, 2022

Καιρός – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καταιγίδες από το απόγευμα της Τρίτης – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται ο καιρός θα παρουσιάσει από το απόγευμα της Τρίτης 22 Νοεμβρίου έως και το βράδυ της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου στα δυτικά και βαθμιαία στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Το βαρομετρικό χαμηλό, που θα έρθει από την Ιταλία συνοδευόμενο από μετωπική δραστηριότητα, θα προκαλέσει παράλληλα και τοπικές χαλαζοπτώσεις καθώς και θυελλώδεις ανέμους.

Συγκεκριμένα:

Από το απόγευμα την Τρίτης 22 Νοεμβρίου και μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Την Τετάρτη (23-11-2022) καθώς το σύστημα θα κινηθεί ανατολικότερα θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αλλά τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τη δυτική και νότια Κρήτη και από το μεσημέρι και μετά στα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και κατά την διάρκεια της νύχτας βαθμιαία και εκεί θα εξασθενήσουν.