25 Σεπτεμβρίου, 2023

Ευγενία Τσατσάκη: Mια υπερδραστήρια γυναίκα με πλούσια δράση στο ψηφοδέλτιο του Σταύρου Αρναουτάκη

Ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κρήτης στην Π.Ε. Ηρακλείου στηρίζοντας την παράταξη «Για την Κρήτη μας» του εκ νέου υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, υπεισέρχεται  η Αρχαιολόγος Ευγενία Παν. Τσατσάκη στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με καταγωγή από τα Καπετανιανά Δήμου Γόρτυνας  και τα Χουστουλιανά της Μεσαράς, διεκδικεί το αύριο προσφέροντας στο σήμερα, ενώ είναι  και μητέρα ενός τρίχρονου κοριτσιού.

Ο λόγος για μια γυναίκα υπερδραστήρια με πλούσια δράση τόσο στα κοινά όσο και βάσει της επαγγελματικής της ταυτότητας ως Αρχαιολόγος μεταξύ άλλων σε πολλές ανασκαφικές εργασίες. Διαθέτει, πλούσια εθελοντική δράση και συμμετοχή σε συνέδρια και σε προγράμματα δια βίου μάθησης ενώ έχει δείξει και την κοινωνική της ευαισθησία διδάσκοντας σε παιδιά με μαθησιακές ιδιαιτερότητες. Να σημειωθεί επίσης ότι ήταν μια από τους εννέα οργανωτές του διεθνούς ακτιβιστικού κινήματος το 2014 που ξεκίνησε από την Κρήτη, ενάντια στην υδρόλυση των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο θάλασσα.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη της φορά που μετέχει σε εκλογική διαδικασία καθώς έχει ξανά συμμετάσχει ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την παράταξη του Σταύρου Αρναουτάκη «Κρήτη η ζωή μας» (2019) και ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την παράταξη του Σταύρου Αρναουτάκη για τις περιφερειακές εκλογές του 2023.
 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ημερομηνία γέννησης 07/07 | Εθνικότητα Ελληνική

Επάγγελμα: Αρχαιολόγος
 

Επαγγελματική Εμπειρία :

Αύγουστος 2022-Μάρτιος 2023: Επιβλέπων Αρχαιολόγος σε ανασκαφικές εργασίες στον Δήμο Ηρακλείου σε έργα της ΔΕΥΑΗ. Ανάδοχος εταιρεία: ΤΑΛΩΣ ΑΤΕ.

Ιούνιος-Δεκέμβριος 2021:Επιβλέπων Αρχαιολόγος σε ανασκαφικές εργασίες στον Δήμο Ηρακλείου, Άγιος Μύρωνας. Ανακάλυψη παλαιοχριστιανικής βασιλικής πρωτοβυζαντινών χρόνων και εκτεταμένου βυζαντινού νεκροταφείου. Εν αναμονή δημοσίευσης των επιστημονικών αποτελεσμάτων.

Ιούλιος-Νοέμβριος 2018: Επιβλέπων Αρχαιολόγος σε ανασκαφικές εργασίες στον Δήμο Μαλεβυζίου Δαμάστα. ΛΑΤΟΜΙΚΗ Α.Ε. Εφορεία Αρχαιοτήτων, Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηρακλείου.

Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2017:Επιβλέπων Αρχαιολόγος σε ανασκαφή στον Δήμο Βιάννου. ΕΡΓΟΝ ΑΝΑΔΡΑΣΙΣ Ι.Κ.Ε. Εφορεία Αρχαιοτήτων, Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηρακλείου.

Ιούνιος 2017: Επιβλέπων Αρχαιολόγος σε ανασκαφή στον Δήμο Χερσονήσου. ΤΕΚΚΑΤ

Λαγουδιανάκης Γεώργιος Α.Ε. Εφορεία Αρχαιοτήτων, Αρχαιολογική Υπηρεσία

Ηρακλείου.

Απρίλιος 2017: Συντάκτρια στο περιοδικό Viral

Δεκέμβριος 2016-Ιανουάριος 2017: Πωλήτρια-ταμίας στην εταιρεία

PURE NATURA MON Ε.Π.Ε. , Μάνου Κατράκη 243, Φοινικιά, purenatura@hotmail.gr.

Απρίλιος-Ιούλιος 2016: Ταξινόμηση δικαστικών αρχείων, ψηφιοποίηση, καταλογογράφηση και μεταγραφή του αρχείου της Επαναστατικής Επιτροπής Αρχανών (1897-1898). Γενικά Αρχεία του Κράτους, Αρχεία Ν. Ηρακλείου.

Απρίλιος 2015-Ιούλιος 2016: Συμμετοχή σε πρόγραμμα δια βίου μάθησης στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και τα Γ.Α.Κ. Αρχεία Ν. Ηρακλείου.

Ιούλιος-Αύγουστος 2015: Επιβλέπων αρχαιολόγος σε ανασκαφή στις Αγιές Παρασκιές. Διενέργεια δοκιμαστικών ανασκαφικών τομών. Εφορεία Αρχαιοτήτων, Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηρακλείου.

Ιούνιος-Δεκέμβριος 2005:Πωλήτρια-ταμίας στην εταιρεία αθλητικών ειδών «Σπ. Περβολαράκης Α.Ε.».

Σπουδές:

Από το 2005 είμαι πτυχιούχος του τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας, Θεωρίας της Επιστήμης, του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 2014 πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Το 2010 εξειδικεύτηκα στην Ειδική Αγωγή, με θέμα «Μαθησιακές δυσκολίες-Δυσλεξία» υπό την αιγίδα του Κέντρου Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνέδρια-επιστημονικές ανακοινώσεις.

Το 2011 συμμετείχα στην επιστημονική ομάδα μελέτης στο Reggio Emilia (Ιταλία) υπό την αιγίδα των κέντρων προσχολικής, βρεφικής-νηπιακής ηλικίας, Ινστιτούτο του Δήμου Reggio Emilia, Διεθνούς οργανισμού φίλων του σχολείου Reggio Children, με τίτλο «Διάλογοι στην εκπαίδευση».

Το 2016 συμμετείχα στο 12ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο, ως επικεφαλής ομάδας επιστημονικής ανακοίνωσης του εργαστηρίου Ελληνικής Παλαιογραφίας, με θέμα «Μετακινήσεις σκλάβων, κουρσάρων, πειρατών». Μελέτη αρχείων ενετοκρατίας και αρχείων δημογεροντίας (1217-1898).  Στο ίδιο έτος συμμετείχα στο forum της επιστημονικής ημερίδας, με θέμα «Παιδεία και εκπαιδευτικό σύστημα στη Βενετοκρατούμενη Κρήτη, Aγραμματοσύνη και ιδιωτική εκπαίδευση μέσα από συμβάσεις εργασίας της εποχής» υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.

Το  2017 έλαβα μέρος στο 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Γόρτυνας με θέμα «Το προσκύνημα ως τόπος συνάντησης ανθρώπων, λαών, θρησκειών, πολιτισμών».

Επιμορφώσεις:

Πανεπιστήμιο Κρήτης, Παιδαγωγικό τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, «Γλώσσα και Μαθηματικά στην προσχολική ηλικία». (2002)

Παιδαγωγικό τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, (2004) «Μέσα μαζικής επικοινωνίας και εκπαίδευση: Από την θεωρία στην πράξη».

Το 2013 καταρτίστηκα στην «Πρόληψη και διαχείριση φυσικών κινδύνων». Διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου.

Πανεπιστήμιο Κρήτης, τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών (2014) με θέμα «Παιδί, Παιχνίδι, Τέχνη και Τηλεζωή».

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη (2015).

Σεμινάριο παγκόσμιας ιστορίας με τίτλο «Δεκαέξι μικρά μαθήματα για έναν μεγάλο κόσμο».

Συμμετοχή στο πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης και των Γενικών Αρχείων Κράτους, Αρχεία Ν. Ηρακλείου (2015-2016). Παρακολούθηση μαθημάτων παλαιογραφίας βάσει αρχειακών πηγών με τον γενικό τίτλο «Αρχειακές συλλογές της Βικελαίας-Εργαστήριο Ελληνικής Παλαιογραφίας».

Εθελοντισμός-ακτιβισμός:

Ήμουν εθελόντρια στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από το 2011 έως το 2016, Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών, Τμήμα Ηρακλείου.

Το 2014 υπήρξα μέλος του παγκρητίου συντονιστικού του διεθνούς ακτιβιστικού κινήματος κατά της υδρόλυσης των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο και συμμετείχα στην θαλάσσια διαμαρτυρία  που έλαβε χώρα 130 ναυτικά μίλια νοτίως της Κρήτης.

Το 2016 ασχολήθηκα με την ταξινόμηση δικαστικών αρχείων και την ψηφιοποίηση, καταλογογράφηση και μεταγραφή του αρχείου της Επαναστατικής Επιτροπής  Αρχανών (1897-1898). Γενικά Αρχεία του Κράτους, Αρχεία Ν. Ηρακλείου.

Δημοσιεύσεις:

Αρθρογραφώ από το 2010 μέχρι σήμερα ανελλιπώς, στην εφημερίδα  «Πατρίς», στην αθηναϊκή εφημερίδα «Το Χωνί» και στους ειδησεογραφικούς διαδικτυακούς τόπους www.creteplus.grwww.ekriti.grwww.mesaralive.grwww.viannitika.gr και διετέλεσα συντάκτρια στο περιοδικό Viral στο τεύχος Απριλίου 2017.