28 Σεπτεμβρίου, 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης – Αλεξάντερ Τσέφεριν: Οι κοινές δηλώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν και τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στο Μέγαρο Μαξίμου, για την οπαδική βία μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια με τους χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, τους εκπροσώπους των 4 μεγάλων ομάδων της Ελλάδας, τους υπουργούς Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και Άκη Σκέρτσο, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτση.

 
Στη σύσκεψη συμμετείχε ο πρόεδρος της Super League 1 και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης και ο συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη και εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αρτούρ Νταβιντιάν.

Ο κ. Τσεφέριν αναμένεται να δει σήμερα (16.8.2023) το απόγευμα και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος δεν συμμετείχε στην πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

«Ήταν δύσκολο να έρθουμε εδώ λόγω των γεγονότων των τελευταίων ημερών. Είμαστε λυπημένοι και εξαγριωμένοι με όσα συνέβησαν με αυτήν την παράλογη βία, κάποιοι χρησιμοποιούν αγώνες ποδοσφαίρου για να κάνουν εγκληματικές πράξεις», είπε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

«Αυτοί είναι ο καρκίνος του ποδοσφαίρου, δεν είναι οπαδοί. Μην τους αποκαλείτε οπαδούς! Δυστυχώς, κύριε πρωθυπουργέ δεν μπορώ να είμαι πιο ευγενικός. Συμφωνούμε ότι φτάσαμε στο σημείο που αυτό πρέπει να σταματήσει. Φτάνει πια!», πρόσθεσε ο κ. Τσέφεριν.

«Ο χουλιγκανισμός δεν είναι μόνο πρόβλημα της Ελλάδας αλλά όλης της Ευρώπης. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι και ελπίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της θα βοηθήσουν. Καλώ όλους να βοηθήσουν, ιδιαίτερα τα ΜΜΕ, να μας βοηθήσουν να εξαλείψουμε αυτόν τον καρκίνο από το άθλημα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της UEFA.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή, στο τραπέζι της συνάντησης τέθηκαν τα εξής θέματα:

Η ολιστική μελέτη που έχει συμφωνηθεί μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλεξάντερ Τσέφεριν σε συνάντησή τους στο μέγαρο Μαξίμου στις 25 Φεβρουαρίου του 2020, με την ΕΠΟ όμως να αντιδρά και να μην την εφαρμόζει μέσω συνεχών προσκομμάτων και αναβολών, με ευθύνη και της ελληνικής κυβέρνησης.
Το κύκλωμα των «στημένων» αγώνων -τη σχετική έρευνα της Ιντερπόλ είχε αναδείξει με πρωτοσέλιδά του το iEidiseis- με τη δικαστική έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά να καθυστερεί χαρακτηριστικά.
Η επαγγελματική διαιτησία και το θέμα της ΕΠΟ, ενώ στην πορεία εκτιμάται ότι θα τεθούν και άλλα θέματα – Έχει δε ίσως ένα ενδιαφέρον ότι στη σύσκεψη δεν έχει κληθεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος.

madata.gr