19 Απριλίου, 2024

Επιστημονικό πείραμα τραυμάτισε μαθητές σε σχολείο στο Σίδνεϋ

 Σοκαρισμένο είναι το Σίδνεϊ, καθώς ένα επιστημονικό πείραμα, που έκανε ένα δημοτικό σχολείο, εξελίχθηκε λάθος με αποτέλεσμα να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα σε μαθητές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο μαθητές μεταφέρθηκαν εσπευσμένα με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα. Άλλοι δέκα πιστεύεται ότι υπέστησαν επιφανειακά εγκαύματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πείραμα περιελάμβανε διττανθρακικό νάτριο και μεθυλιωμένο οινόπνευμα.

Ελικόπτερα, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο για να ανταποκριθούν στο συμβάν, το οποίο σημειώθηκε στο δημόσιο σχολείο Manly West γύρω στις 13:00 τοπική ώρα τη Δευτέρα.

Τα παιδιά – που πιστεύεται ότι είναι ηλικίας μεταξύ 10 και 11 ετών, σύμφωνα με αναφορές – υπέστησαν εγκαύματα στο σώμα τους, μεταξύ άλλων στο πρόσωπο, στο στήθος, στην κάτω κοιλιακή χώρα και στα πόδια, ανέφερε η Sydney Morning Herald (SMH). Ένας δάσκαλος νοσηλεύεται επίσης με ελαφρά τραύματα.

Ένα δημοφιλές σχολικό επιστημονικό πείραμα που μπορεί να βρεθεί στο διαδίκτυο, που ονομάζεται Carbon Sugar Snake, χρησιμοποιεί μεθυλιωμένα οινοπνευματώδη ποτά και μαγειρική σόδα, επίσης γνωστή ως διττανθρακικό νάτριο.

Περιλαμβάνει ανάμειξη ζάχαρης με μαγειρική σόδα, τοποθέτηση μικρής ποσότητας του μείγματος σε άμμο εμποτισμένη με μεθυλιωμένο οινόπνευμα και ανάφλεξη του παρασκευάσματος.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές τι είδους πείραμα πραγματοποίησε το σχολείο.