20 Απριλίου, 2024

Εκλογές 2023: Όλα έτοιμα στο ΥΠΕΣ για την εκλογική βραδιά – Έστησε δική του εκλογική πλατφόρμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Όλα τα συστήματα του υπουργείου Εσωτερικών ειναι έτοιμα προκειμένου να ανταποκριθούν στην ημέρα των εκλογών.
Στις 2 η ώρα σήμερα θα γίνει η τελική πρόβα που θα δοθεί από την ΕΡΤ ενώ όλα τα συστήματα είναι έτοιμα για να ανταποκριθούν στην βραδιά.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ. Στις 8.30 ώρα ο βράδυ θα βγουν τα ρώτα αποτελέσματα και θα δοθεί η πρώτη εκτίμηση ψήφου.

Το αποτελέσματα θα βγουν γρηγορότερα καθώς όλα τα εκλογικά κέντρα θα έχουν τάμπλετ που θα στείλουν τα πρώτα αποτελέσματα αλλά και τα γενικά, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Έστησε δική του εκλογική πλατφόρμα ο ΣΥΡΙΖΑ
Δική του ηλεκτρονική πλατφόρμα καταχώρησης των εκλογικών αποτελεσμάτων δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ενόψει των εθνικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, σε μια προσπάθεια να καταγράψει σε σχεδόν πραγματικό χρόνο όλα τα εκλογικά αποτελέσματα, επιστρατεύοντας για το πρωτόγνωρο αυτό πολιτικό εγχείρημα, χιλιάδες εκλογικούς αντιπροσώπους.

«Κανένα θέμα αμφισβήτησης ή αμφιβολίας για τη μετάδοση του εκλογικού αποτελέσματος από τον επίσημο μηχανισμό της Singular Logic» διευκρινίζουν από την Κουμουνδούρου και αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα που θα συγκεντρώνονται δεν θα μεταδίδονται, δεν θα είναι προσβάσιμα στο κοινό, τουλάχιστον όχι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Το παρασκήνιο της «αποπομπής» Κατρούγκαλου
Εκτός εκλογικής μάχης βρέθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο οποίο μίλησε αποκλειστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας τέλος στα σενάρια περί «κρυφής ατζέντας» στο πρόγραμμα του κόμματος για αυξήσεις εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες στο 20%, και πριν ανακοινώσει ότι αποσύρεται από τις εκλογές ο κ. Κατρούγκαλος, είχε προηγηθεί ένα κρίσιμο τηλεφώνημα από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τον σάλο που προκλήθηκε περί κρυφής ατζέντας, παρόλο που θα είναι υποψήφιος κανονικά στις εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς τα ψηφοδέλτια έχουν ήδη τυπωθεί, δεν θα είναι όμως υποψήφιος στις εκλογές της 2ας Ιουλίου.

Εκλογές 2023: Γεμάτα αναχωρούν τα πλοία με τους ετεροδημότες

madata.gr