27 Απριλίου, 2024

ΔΕΘ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο

Η ομιλία που παραχωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βελλίδειο, για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ 2022).

Το εθνικό στοίχημα παραμένει ένα: μέσα από τις μεταβαλλόμενες συνθήκες ο τόπος μας να είναι ελεύθερος είπε, αρχίζοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι γονείς της ήττας είναι πάντα ο διχασμός και η δημαγωγία, συνέχισε.

“Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη και στις εξαγωγές. Μέσα σε τρία χρόνια ο λαός μας ξεπέρασε με ωριμότητα μία πανδημία, απέκρουσε τις προκλήσεις των γειτόνων στα νερά μας… Η πατρίδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή από τότε που ο λαός εμπιστεύθηκε την κυβέρνηση του τόπου”.

“Με έργα και αποτέλεσμα υποδεχόμαστε την επέτειο 100 χρόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής” και συνέχισε: “Οι επόμενοι μήνες είναι προεκλογικοί. ‘Η συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω. Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε μία δεύτερη φορά στη συμφορά. Τίποτα από όσα πετύχαμε δεν είναι δεδομένα. Με μία λάθος κίνηση όλα μπορούν να γκρεμιστούν. Το 2019 έθετα πέντε προτεραιότητες: χαμηλότερους φόρους, περισσότερες δουλειές, υγεία και παιδεία και ένα ψηφιακό κράτος”. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ για το 2022. Η ομιλία του πρωθυπουργού αναμένεται να έχει ξεκάθαρα άρωμα εκλογών καθώς πρόκειται για την τελευταία Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πριν από την εκλογική αναμέτρηση που όπως υπογραμμίζει συνεχώς ο πρωθυπουργός θα διεξαχθεί στο τέλος της τετραετίας, αλλά οι πολίτες έχουν επικεντρωθεί στα μέτρα που θα εξαγγείλει για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται.

Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, τονίζοντας ότι παραμένει στοίχημα να παραμείνει ο τόπος ελεύθερος και κυρίαρχος, στέλνοντας εν συνεχεία ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα. Εν συνεχεία έκανε την πρώτη του αναφορά στις επόμενες εκλογές.

«Βρίσκομαι για 4η χρονιά στη ΔΕΘ ως πρωθυπουργός, οι επόμενοι μήνες θα είναι προεκλογικοί» ανέφερε και είπε το υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Είτε προχωράμε μπροστά ή γυρνάμε πίσω. Ή δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή γυρνάμε για δεύτερη φορά στη συμφορά». «Όσα πετύχαμε δεν είναι δεδομένα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «με μια λάθος κίνηση μπορούν να γκρεμιστούν», στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει εκλογών.

 Η Ελλάδα μετατρέπεται σε τεράστιο εργοτάξιο ανέφερε ο πρωθυπουργός για τα έργα που είναι σε εξέλιξη ή έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες, ενώ  έκανε ειδική αναφορά στα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης με προϋπολογισμό άνω των 9,3 δισ. που αλλάζουν την εικόνα της πόλης, όπως υπογράμμισε. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μετρό, στη νέα ΔΕΘ και στο νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.