7 Μαΐου, 2024

Ξενικάκης: «Μια γενιά στην οποία πιστεύουμε ότι μπορεί να διαφυλάξει τις αξίες του ποδοσφαίρου»

O υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του Ρεθυμνιακού Φώτης Ξενικάκης, θέλησε να μέσο δηλώσεων του να τοποθετηθεί για την νέα χρονιά, ενώ μίλησε για το όραμα και το πλάνο των ακαδημιών.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο υπεύθυνος των ακαδημιών τονίζει χαρακτηριστικά :

«Το τεχνικό τιμ που απαρτίζει τα τμήματα υποδομής του Ρεθυμνιακού αποτελείται από νέους σε ηλικία ανθρώπους, που έχουν πολύ «όρεξη» να μεταδώσουν την εμπειρία τους, αλλά και πολύτιμες γνώσεις σε μια γενιά στην οποία πιστεύουμε ότι μπορεί να διαφυλάξει τις αξίες του ποδοσφαίρου και να τις μεταφέρει ιεραρχικά στην επόμενη. Στόχος μας είναι η σωστή ηλικιακά εκμάθηση, ώστε τα παιδιά να βλέπουν από τα αρχικό στάδιο τους το ποδόσφαιρο ως διασκέδαση και όχι σαν μια πλήρη αποστήθιση κανόνων, και άσκησης πάνω σε συστήματα που δεν θα προκαλούν το ενδιαφέρον τους.

Σύμφωνα με το πλάνο που έχουμε καταρτίσει, μεταφέρουμε με υγιή τρόπο ότι το άθλημα του ποδοσφαίρου είναι πάνω από όλα παιχνίδι. Με ανθρώπους όπως ο γυμναστής της ανδρικής μας ομάδας Ανδρέας Δρυγιαννάκης, ο έμπειρος αρχηγός επίσης της πρώτης ομάδας Στέλιος Δελήμπασης, ο ταλαντούχος επιθετικός Χρήστος Μερτίρι και φυσικά ο γνώριμος Λώρενς Ταμάμης , έχουμε δημιουργήσει μια προπονητική ομάδα που έχει τη θέληση να μεταφέρει γνώσεις και εμπειρία, σεβόμενοι το ταλέντο και τις ικανότητες αλλά και τα «θέλω», της νέας γενιάς.

Η συμμετοχή της αντρικής ομάδας στη Γ’ Εθνική κατηγορία για δεύτερη συνεχή χρονιά, αλλά και η ιστορία που μεταφέρει στο πέρασμα των χρόνων μπορεί να δημιουργεί ένα αίσθημα ευθυνών όμως παράλληλα αποτελεί και το πιο καλό κίνητρο να προσέξουμε ακόμη περισσότερο την «επόμενη ημέρα» του Ρεθυμνιακού. Εξάλλου για εμάς θα ισχύει πάντα κατά γράμμα ότι «το μέλλον δεν το κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, αλλά το δανειστήκαμε από την νέα γενιά» και αυτή οφείλουμε να προσέξουμε περισσότερο γιατί θα μας προσφέρει το ποδοσφαιρικό χαμόγελο ελπίδας που ελπίζουμε και θα αποτελεί πάντα το όραμα μας»