2 Ιουνίου, 2023

Βελιγράδι: Μακελειό σε σχολείο – Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση ένοπλου 14χρονου (pics,vid)

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές του Βελιγραδίου μετά την επίθεση 14χρονου σε δημοτικό σχολείο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ της Σερβίας, τουλάχιστον οκτώ μαθητές και ένας φύλακας είναι νεκροί μετά την ένοπλη επίθεση.

Νωρίτερα, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον 14χρονο δράστη της επίθεσης που χρησιμοποίησε το πιστόλι του πατέρα του, πυροβολώντας κατά μαθητών, εκπαιδευτικών και μελών της ομάδας φύλαξης του δημοτικού σχολείου Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ στη συνοικία του κεντρικού Βελιγραδίου, Βράτσαρ.

Τα σερβικά ΜΜΕ έχουν δώσει μια πρώτη φωτογραφία του μαθητή που πυροβόλησε στο σχολείο όπως και απο τη στιγμή της σύλληψης του.

Τα κίνητρα του 14χρονου δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμη.

Το δίκτυο Prva TV αναφέρει επίσης ότι ο 14χρονος έφερε και εκρηκτικά στο σακίδιό του, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι στην τσάντα υπήρχε ένα ακόμα όπλο.

Το σχολείο είναι αποκλεισμένο από την Αστυνομία, με τα ασθενοφόρα να είναι συγκεντρωμένα μπροστά από το κτίριο.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, το σχολείο Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ βρίσκεται στο κέντρο του Βελιγραδίου και η κλήση στην Αστυνομία έγινε στις 8:40 το πρωί.

«Είδα παιδιά να τρέχουν έξω από το σχολείο, να ουρλιάζουν. Οι γονείς ήρθαν, ήταν πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς», δήλωσε στο κρατικό κανάλι RTS ένα κορίτσι που φοιτά σε γυμνάσιο δίπλα στο δημοτικό Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ.

Ο πατέρας μιας μαθήτριας, που έφυγε τρέχοντας από την τάξη, είπε ότι έσπευσε ο ίδιος στο σχολείο μετά τους πυροβολισμούς και είδε «τον φρουρό ασφαλείας ξαπλωμένο κάτω από το τραπέζι. Είδα δύο κορίτσια με αίματα στα πουκάμισά τους. Λένε ότι (σ.σ. ο δράστης) ήταν ήσυχος και καλός μαθητής. Πρόσφατα εντάχθηκε την τάξη τους», πρόσθεσε, μιλώντας στο σερβικό κανάλι Ν1.

Οι σερβικές αρχές έχουν χορηγήσει αμνηστία σε πολλούς ιδιοκτήτες που παρέδωσαν ή δήλωσαν τα παράνομα όπλα τους.

Δείτε βίντεο από το σημείο της επίθεσης: