8 Μαΐου, 2024

Τσιντώντας και Ολιβέιρα έδωσαν την πρόκριση στην ΑΕΚ

Την πρόκριση για τα play off του Europa League πήρε η ΑΕΚ, καθώς επικράτησε με 0-1 της Σεντ Γκάλεν για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

H Ένωση θα υποδεχθεί την Βόλφσμπουργκ στο ΟΑΚΑ για την επόμενη φάση σε μονό παιχνίδι.

Η ΑΕΚ μόλις στο 4΄ πήγε να βρεθεί πίσω σκορ από τα πόδια του Ινσούα, μετά από γύρισμα του Γκέρτλερ, με τον Τσιντώντα να διώχνει εντυπωσιακά.

Στην συνέχεια η Σεντ Γκάλεν ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, δείχνοντας πιο επιθετική, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να απειλήσει κυρίως με κόντρες.

Στο 32΄ η Ένωση είχε μεγάλη ευκαιρία, με την κεφαλιά του Λιβάγια μετά την σέντρα του Κρίστισιτς να περνάει ελάχιστα άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες, με Ντουά να βγαίνει τετ α τετ μετά από λάθος του Τσιγκρίνσκι, με τον Τσιντώνα να διώχνει και να αποσοβεί το γκολ.

Στην συνέχεια συνεχίσθηκε ο ίδιος ρυθμός, με τις δυο ομάδες να ψάχνουν το γκολ που θα τους βάλει στην θέση του οδηγού.

Με την αρχή της επανάληψης η ΑΕΚ συνέχισε τα λάθη της άμυνας, με τον Ρουίς να κάνει το σουτ μετά το λάθος του Τσιγκρίνσκι και τον Τσιντώτα να κρατάει ανέπαφη της εστία του για άλλη μια φορά.

Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, απειλώντας στο 57΄ με το Μάνταλο να βγάζει στην πλάτη της άμυνας τον Ολιβέιρα, με τον Ατί-Ζιγκί να μπλοκάρει την μπάλα πριν καταλήξει στα πόδια αντιπάλου.

Στο 70΄ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι, με τον Στεργίου να ανατρέπει τον Ολιβέιρα, και τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα.

Ο Ολιβέιρα ανέλαβε την εκτέλεση, με το Ατί- Ζιγκί να αποκρούει την μπάλα, ωστόσο ο Πορτογάλος πήρε το ριμπάουντ ανοίγοντας το σκορ.

Στο 81΄ οι Ελβετοί είχαν την ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Γιουάν να επιχειρεί το σουτ, με την μπάλα να βρίσκει τον Ινσούα και να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Τσιντώντα.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αλλάξουν κάτι, με αποτέλεσμα να έρθει η νίκη και η πρόκριση για την ΑΕΚ, που θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση την Βόλσφμπουργκ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σεντ Γκάλεν (Πίτερ Τσάιντλερ): Ατί-Ζιγκί, Κράουτσι, Στεργίου, Φαζλιζι, Μουχέιμ, Κιντιλά, Ρουίς (74΄ Γιουάν), Γκέρτλερ, Στίλχαρτ (74΄ Ριμπέιρο), Ντουά, Γκιγεμενό

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σιμόες, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Λιβάγια (90΄ Σάκχοφ), Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ (68΄ Γκαρσία)