8 Μαΐου, 2024

Το σήκωσε στην παράταση η ασταμάτητη Μπάγερν

Η αήττητη Μπάγερν που για 32 παιχνίδια δεν έχει γνωρίσει την ήττα, επικράτησε με 2-1 της Σεβίλλη στον τελικό του Super Cup στην Βουδαπέστη.

Οι Ισπανοί μπήκαν μπροστά στο σκορ μόλις στο 12΄, με τον Αλάμπα να ανατρέπει το Ράκιτιτς, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι, με τον Οκάμπος να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ανοίγει το σκορ για την Σεβίλλη.

Η ισοφάριση για τους Βαυαρούς ήρθε στο 34΄, με τον Μίλλερ να δίνει εξαιρετικά για το Λεβαντόφσκι μέσα στην μεγάλη περιοχή δίνοντας πίσω για τον Γκορέτσκα, ο οποίος έκανε το 1-1.

Η Σεβίλλη πήγε να κλέψει το παιχνίδι στο 87΄, με τον Ελ Νεσίρι να βγαίνει τετ α τετ με τον Νόιερ και τον Γερμανό να αποκρούει και να σώζει κυριολεκτικά το παιχνίδι για την Μπάγερν.

Αυτό ήταν το σκορ στην κανονική διάρκεια του αγώνα, με τις δυο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στην παράταση.

Την νίκη των Γερμανών την υπέγραψε ο Χάβι Μαρτίνεθ στο 103΄, μετά από δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Αλάμπα και ασταθή απόκρουση του Μπόνου, ο Ισπανός με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μπάγερν: Νόιερ, Παβάρ, Ερνάντες (99’ Τσάβι Μαρτίνες), Ζίλε, Αλάμπα (112’ Μπόατενγκ), Κίμιχ, Γκορέτσκα (99’ Ντέιβις), Μίλερ, Γκνάμπρι, Σανέ (70’ Τολισό), Λεβαντόφσκι.

Σεβίλλη: Μπόνο, Νάβας, Ντιέγκο Κάρλος, Κουντέ, Εσκουδέρο, Φερνάντο, Χορδάν (94’ Βάσκες), Ράκιτιτς (56’ Τόρες), Οκάμπος, Σούσο (73’ Γκούντελι), Ντε Γιονγκ (56’ Ελ-Νεσίρι).