18 Απριλίου, 2024

Τσικνοπέμπτη: Στα ύψη οι τιμές στα κρεατικά

Πολλοί έσπευσαν στην Βαρβάκειο για τα καθιερωμένα κρεατικά για το τσίκνισμα. Οι τιμές όμως, είναι αυξημένες με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να μειώνουν τις ποσότητες που αγοράζουν. Το αρνί το κιλό αγγίζει τα 8 ευρώ ενώ το κατσικάκι, τα 10. Όσο για το μοσχάρι, οι καταναλωτές λένε ότι είναι απλησίαστο αφού ξεπερνάει τα 10 και τα 11 ευρώ το κιλό.

Ο μπαλτάς παίρνει… φωτιά ενόψει τσικνοπέμπτης!

Οι καταναλωτές κατέβηκαν από νωρίς το πρωί στη βαρβάκειο για να συγκρίνουν τιμές και να ψωνίσουν, κάνοντας την απαραίτητη έρευνα αγοράς για το αυριανό τσίκνισμα.

«Σε γενικές γραμμές είναι ακριβές οι τιμές, από πέρσι δηλαδή είναι πιο ανεβασμένες».

«H κίνηση είναι ικανοποιητική για τις μέρες που είναι, ο κόσμος τηρεί το έθιμο κατέβηκε ψώνισε, περιμένουμε και αύριο», δήλωσε ο πρόεδρος Βαρβακείου αγοράς, Νιώτης Ανδρέας.

Ανεβασμένες οι τιμές

Η ακρίβεια σαρώνει. Τα κρέατα φέτος είναι ιδιαίτερα αλμυρά στην αγορά καθώς οι τιμές σε όλα τα είδη κρέατος είναι ανεβασμένες.

«Λίγο πολύ όλοι πάνω στα ίδια κινούνται λογικό είναι υπάρχει μεγάλη ακρίβεια».

Αντιμέτωποι με την ακριβότερη Τσικνοπέμπτη των τελευταίων χρόνων θα βρεθούν οι καταναλωτές φέτος, καθώς οι αυξήσεις στο κρέας είναι μεγάλες, της τάξης του ενός έως 3,5 ευρώ το κιλό. Το χοιρινό από 4,5 ευρώ το κιλό πέρσι, κοστίζει φέτος 6 ευρώ το κιλό, ενώ το μοσχάρι από 11 ευρώ πέρσι φέτος θα το βρει κάποιος περίπου 14 ευρώ.

Πολλές οικογένειες αποφεύγουν αρνί, κατσίκι και μοσχάρι και επιλέγουν οικονομικότερες επιλογές όπως είναι το κοτόπουλο.

«Eγώ πήρα φτερούγες κοτόπουλου τους κάνω αύριο, , 1 μίση ευρώ καλά είναι κυνηγάμε το φτηνό τι να κάνουμε».

Δεν είναι λίγος και ο κόσμος που επιλέγει τα ψητοπωλεία για να τσικνίσει γλιτώνοντας έτσι χρόνο από το μαγείρεμα.

«Για τις δυσκολίες των ημέρων, δόξα το θεό, η τσικνοπέμπτη είναι η γιορτή του Έλληνα, κρατήσεις έχουμε, παραγγελίες έχουμε», δήλωσε ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου.

«Σαρώνει» η ακρίβεια στα τρόφιμα

Μπορεί ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο να μειώθηκε στο 7%, παρόλα αυτά οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα συνεχίζονται με τον πληθωρισμό τροφίμων να φτάνει το 15.4%.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στα τρόφιμα σημειώνονται στα γαλακτοκομικά και αυγά με 25%, στα έλαια με 23%  και στο ψωμί και τα δημητριακά με 18,6 %.

Με τα οικονομικά περιθώρια πλέον να στενεύουν ολοένα και περισσότερο, οι καταναλωτές επιδίδονται σε εξαντλητική έρευνα αγοράς προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα.

πηγή: MEGA TV