19 Μαρτίου, 2024

Τρία βασικά λάθη που κάνεις και χάνεται η μυρωδιά του αρώματός σου

Για να διαβάζεις αυτές τις γραμμές, σίγουρα δεν πιστεύεις πως το να ψεκάσεις λίγο από το άρωμά σου στους καρπούς των χεριών σου και στο λαιμό σου αρκεί για να μυρίζεις υπέροχα όλη μέρα.

Είτε έχεις signature άρωμα που το φοράς εδώ και χρόνια, είτε πάλι, απλά σου αρέσει να αλλάζεις άρωμα ανάλογα με τη διάθεσή σου, ξέρεις από πρώτο χέρι πως (και) το άρωμα έχει τα δικά του μυστικά για να διαρκεί περισσότερο και λάθη γίνονται και πρέπει σε κάθε περίπτωση να τα γνωρίζουμε και να τα διορθώνουμε.

1 Το έχεις πάντα στο τσαντάκι που παίρνεις μαζί σου

Ναι, μπορεί να θέλεις να φρεσκάρεις το άρωμά σου, όταν βγαίνεις έξω ή αν βρεθείς κάπου επίσημα, όμως, θα πρέπει να ξέρεις πως μεταφέροντας στο τσαντάκι σου, παντού, το άρωμά σου κάθε φορά, όχι μόνο το εκθέτεις σε διαφορετικές θερμοκρασίες, αλλά προκαλείς συνεχώς την ανακίνησή του. Ανακινώντας το μπουκάλι, τα μόρια του αρώματος διασπώνται, διαταράσσοντας τη μυρωδιά του με την πάροδο του χρόνου. Αν σε κάθε περίπτωση, θέλεις να έχεις πάντα μαζί σου ένα άρωμα ενώ βρίσκεσαι εν κινήσει, μπορείς να δοκιμάσεις να βρεις το αγαπημένο σου άρωμα σε mini συσκευασία ή με rollerbar. Ακόμη μπορείς να προμηθευτείς μικρά μπουκαλάκια και να τα γεμίσεις με το αγαπημένο σου άρωμα, αφήνοντας το μπουκάλι με το άρωμα στο σπίτι.

2 (Στην ίδια λογική) Το αφήνεις στο αμάξι σου

Ο χώρος- το σημείο που αποθηκεύεις τα αρωματά σου είναι καθοριστικός και για τη μυρωδιά τους. Οι υψηλές θερμοκρασίες, από τη μία πλευρά, επηρεάζουν τους χημικούς δεσμούς των μορίων του αρώματος, ενώ και οι αρκετά χαμηλές μπορούν επίσης να αλλάξουν τη μυρωδιά του πιο γρήγορα. Ιδανικά, τα αρώματα πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος με θερμοκρασία δωματίου από 16 έως 22 βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσέξεις η αποθήκευση του αρώματος να μην γίνεται στο μπάνιο, στο αυτοκίνητο, κοντά σε παράθυρο ή οπουδήποτε με υψηλότερη/ χαμηλότερη θερμοκρασία.

3 Τα λάθη στον ψεκασμό

Εδώ το λάθος είναι διπλό: Αφενός, το ψεκάζεις σε λάθος σημεία στο σώμα σου, αφετέρου, το ψεκάζεις σε μη καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα. Απόφυγε με το που το ψεκάζεις να τρίβεις ή να πιέζεις τους καρπούς των χεριών σου, μιας και η τριβή αλλοιώνει τις νότες τους αρώματος και ψέκασέ το στα σημεία των παλμών (λαιμός, πίσω από τα αυτιά, το εσωτερικό των χεριών, ακόμη και πίσω από τα γόνατα). Για ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια στο άρωμά σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία ενυδατική λοσιόν σώματος που να έχει τις ίδιες νότες με το άρωμα. Plus: Φρόντισε να έχεις ενυδατώσει καλά την επιδερμίδα την από πριν

ourlife.gr