15 Ιουλίου, 2024

Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο – Τι αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας

Έτοιμη ακόμη και για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι η Τουρκία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Αν ρωτάτε αν υπάρχει κίνδυνος ενός ολοκληρωτικού τρίτου παγκόσμιου πολέμου όπως στον πρώτο και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, φυσικά και είναι μια πιθανότητα. Ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κάνουμε τις εκτιμήσεις μας σχετικά με την άμυνα και την ασφάλειά μας και κάνουμε όλα τα σχέδιά μας που πρέπει να επικαιροποιηθούν υπό το φως των νέων εκτιμήσεων. Μπορούμε εύκολα να πούμε ότι είμαστε μία από τις πιο προετοιμασμένες χώρες».

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι ήδη ένας δυναμικός στρατός. Είναι ένας στρατός που εκτελεί συνεχώς δραστηριότητες σε πολλές γεωγραφικές περιοχές. Είναι ένας στρατός που έχει δοκιμάσει και εγκρίνει τα δικά του σχέδια και την υλικοτεχνική του υποδομή. Πραγματοποιεί επίσης ειρηνευτικές αποστολές σε πολλά μέρη του κόσμου. Κανείς, ιδίως η χώρα μας, δεν επιθυμεί μια σκοτεινή εικόνα όπως ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι ο στρατός μας είναι έτοιμος για κάθε σενάριο», προστίθεται.

Πηγή: cnn.gr