28 Μαρτίου, 2024

Τουρκία: Ακόμη ένα επεισόδιο στις προκλήσεις κατά της Ελλάδας. Δένδιας: Η Τουρκία έχει υιοθετήσει ρωσικές μεθόδους

Ακόμη ένα επεισόδιο στις προκλήσεις κατά της Ελλάδας έρχεται να προστεθεί μετά από μία είδηση με… άρωμα προβοκάτσιας που μετέδωσε το Anadolu.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, συνελήφθη ύποπτο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/KCK, το οποίο -όπως υποστηρίζει το Anadolu- «εκπαιδεύτηκε στο στρατόπεδο Λαυρίου στην Ελλάδα και διαπιστώθηκε ότι προετοίμαζε δράση».

Ο επικεφαλής της Τουρκικής διπλωματίας εντω μεταξύ προσπαθώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια έκανε λόγω για παράλογους φόβους της Ελλάδας που χρίζουν ιατρικής βοήθειας.

«Για να κατανοήσουμε τον «παράλογο φόβο των Τούρκων» της Ελλάδας, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε λίγη κλινική ψυχολογία.», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Υποργός Εξωτερικών Τουρκίας.

Σε παράλληλο άξονα ο Σοϊλού συνεχίζει να επιτίθεται στην Αθήνα αναφερόμενος στο μεταναστευτικό.

«Ήταν μια πολιτική για να μας αποσταθεροποιήσουν, να μας κάνουν ξενοφοβικούς σαν αυτούς, να διασφαλίσουμε ότι θα αποτρέψουμε τυχόν μετανάστες που θα μπορούσαν να έρθουν σε αυτούς σκοτώνοντας, βασανίζοντας και εκφοβίζοντάς τους με τον ίδιο τρόπο που κάνει η Ελλάδα», ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικώντης Τουρκίας.

Ιδιαίτερα δηκτικός για την Τουρκία ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του.

«Η τουρκική πλευρά έχει υιοθετήσει πλήρως τις ρωσικές μεθόδους. Το επισημαίνει ξεκάθαρα: «Προσέξτε, αν δεν θέλετε να γίνετε Ουκρανία».

Η Τουρκική πολεμική αεροπορία συνέχισε τις παραβιάσεις και το Σάββατο με μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

 

madata.gr