29 Μαρτίου, 2024

Fuel Pass 3: Έρχεται νέος κύκλος επιδότησης στα καύσιμα – Πότε θα ξεκινήσει

Το σχέδιο της κυβέρνησης για μείωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης και της βενζίνης στην αντλία
Η αυξημένη ροή εσόδων, περίπου 500 εκατ. ευρώ, φαίνεται να «λύνει τα χέρια της κυβέρνησης»
Προς ένα νέο Fuel Pass στα καύσιμα, με επιδότηση απευθείας στην αντλία, οδηγείται η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ.

Τα κριτήρια φαίνεται ότι θα είναι τα ίδια, με την ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου να «κλειδώνει» στις αρχές Νοεμβρίου. Η αυξημένη ροή εσόδων περίπου 500 εκατ. ευρώ φαίνεται να «λύνει τα χέρια της κυβέρνησης» για ένα σχέδιο 3 μηνών. Σημειώνεται, ότι η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης εφόσον οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία έχει ουσιαστικά προαναγγελθεί. 

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα προχωρήσει άμεσα, ίσως από τις αρχές Νοεμβρίου, σε επιδότηση τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου. Για το Fuel Pass ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε, ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη συμπλήρωση των στοιχείων. Στο πρώτο Fuel Pass είχαμε ένα στα τρία λάθη, στο δεύτερο είχαμε ένα στα πέντε, που είναι μεγάλο ποσοστό εξήγησε ο κ. Παπαγεωργίου.

Την ετοιμότητα της κυβέρνησης για νέα παρέμβαση στο πετρέλαιο κίνησης στη σωστή στιγμή, που θα γίνει αντιληπτή στους πολίτες, χωρίς να είναι επιβλαβής για τα δημοσιονομικά, επισήμανε το Σάββατο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. "Αυτό που συμβαίνει με το πετρέλαιο κίνησης αναμφίβολα δεν μπορεί να το προσπεράσει κανείς, το πετρέλαιο κίνησης είναι πάνω από την αμόλυβδη, είναι πρωτοφανές γεγονός", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

madata.gr