28 Μαρτίου, 2024

Τουλάχιστον 44 οι νεκροί και 300 τραυματίες από τον σεισμό στη Δυτική Ιάβα

 Ο απολογισμός του σεισμού, που έπληξε σήμερα, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, το νησί Ιάβα της Ινδονησίας, αυξήθηκε σε τουλάχιστον 44 νεκρούς, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αξιωματούχος.

"Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν. Εκατοντάδες, ίσως ακόμη και χιλιάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Αυτή τη στιγμή, 44 άνθρωποι είναι νεκροί", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άνταμ, εκπρόσωπος των αρχών της πόλης Σιαντζούρ (δυτική Ιάβα) ο οποίος, όπως πολλοί Ινδονήσιοι, φέρει μόνο ένα όνομα. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για σχεδόν 20 νεκρούς.

Εμπορικά καταστήματα, ένα νοσοκομείο και ένα ισλαμικό οικοτροφείο της πόλης έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίησαν φωτογραφίες πολλών κτιρίων της Σιαντζούρ, οι σκεπές των οποίων έχουν καταρρεύσει.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς πολίτες ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

"Καλούμε τους ανθρώπους να παραμείνουν προς το παρόν έξω από τα κτίρια, δεδομένου ότι μπορεί να υπάρξουν μετασεισμοί", δήλωσε στους δημοσιογράφους η διευθύντρια της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Ινδονησίας Ντβικορίτα Καρναβάτι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ