15 Ιουλίου, 2024

Το βότανο που μετά από κάθε γεύμα ξεφουσκώνει και σε βοηθά να έχεις επίπεδο στομάχι

λες οι γυναίκες ψάχνουμε τη θαυματουργή θεραπεία για το πρήξιμο της κοιλιάς. Κυνηγώντας τα ροφήματα που κάνουν καλό στο φούσκωμα, είναι διουρητικά και προλαμβάνουν το πρήξιμο, σταματήσαμε σε ένα βότανο, που όπως λένε και οι ειδικοί, φέρνει θεαματικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση όλων των παραπάνω προβλημάτων.

Το τσάι από μάραθο είναι ένα αφέψημα που εάν παρασκευάζεις τακτικά, μπορεί να σε βοηθήσει στο ξεφούσκωμα της κοιλιάς.

Τα αφεψήματα αποτοξίνωσης που περιέχουν τους σπόρους αυτού του βοτάνου, ως μοναδικό συστατικό ή αναμεμειγμένα με άλλα, μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή, άσκηση και ξεκούραση, μπορούν να είναι χρήσιμα για την ανακούφιση αυτού του ενοχλητικού αισθήματος φουσκώματος . Cristina Troncoso, από τον όμιλο καλλυντικών Marta Masi, η οποία εξήγησε τις χρήσεις και τα οφέλη αυτών των εγχύσεων για να μας βοηθήσει να κρατήσουμε μακριά το πρήξιμο και την κατακράτηση νερού.

Τα οφέλη και οι ιδιότητές του εκτός από το πρήξιμο της κοιλιάς

Ο μάραθος, με το αρωματικό του άρωμα και τη μοναδική του γεύση, χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την παρασκευή αφεψημάτων από βότανα που όχι μόνο ευχαριστούν τον ουρανίσκο αλλά προσφέρουν και μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Το τσάι από βότανα μάραθου «έχει διουρητική δράση, επομένως μπορεί να είναι χρήσιμο για την ανακούφιση της αίσθησης κούρασης και πρησμένων ποδιών», λέει στη Vogue.it η Cristina Troncoso, από τον όμιλο καλλυντικών Marta Masi. Είναι ένα αφέψημα αποτοξίνωσης που «προωθεί την αποβολή των τοξινών μέσω των ούρων».

Ο μάραθος είναι γνωστό ότι βοηθά στην πέψη. Τα αφεψήματα από βότανα με μάραθο βοηθούν στην ανακούφιση παθήσεων όπως το φούσκωμα της κοιλιάς, τα αέρια και η δυσπεψία διεγείροντας την παραγωγή πεπτικών ενζύμων. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την κατακράτηση υγρών χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε κάλιο. Η ειδικός το συνιστά επίσης για την ανακούφιση από το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και την καταπράυνση του πόνου χάρη στις ηρεμιστικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, για απολύτως φυσική ανακούφιση.

Η ειδικός της Marta Masi προτείνει να πίνουμε το πολύ 3 την ημέρα. Στην πραγματικότητα, αρκεί να ετοιμάσουμε ένα τσάι βοτάνων με σπόρους μάραθου μετά τα κύρια γεύματα, όπως μεσημεριανό και βραδινό, για να δούμε τα αποτελέσματα. Προφανώς, πρέπει να είμαστε σταθερές, για αυτό το πίνουμε τακτικά και όχι δύο φορές την ημέρα, τουλάχιστον κάθε βράδυ: μια συνήθεια που μπορούμε να διαμορφώσουμε ακόμη και αν σε ορισμένες περιπτώσεις, τα οφέλη – όπως το ξεφούσκωμα της κοιλιάς ή η βοήθεια στην αποστράγγιση των υγρών – μπορεί να μετατραπεί σε αντένδειξη.

Ο μάραθος είναι γνωστός πάνω από όλα για τις χωνευτικές του ιδιότητες, αλλά στην πραγματικότητα η στιγμή που καταναλώνεται καθορίζει τα διαφορετικά και ποικίλα οφέλη του. «Αν ληφθούν πριν από τα γεύματα, τα εγχύματα μάραθου μας χορταίνουν και μας βοηθούν να ελέγξουμε την όρεξή μας. Από την άλλη πλευρά, εάν λαμβάνονται μετά τα γεύματα, βοηθούν στη βελτίωση της πέψης και στη μείωση της παραγωγής αερίων», εξηγεί η Troncoso.

ourlife.gr