28 Μαΐου, 2022

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν με τον Κινέζο ομόλογό του – Άδεια τα ράφια των σούπερ μάρκετ στη Ρωσία

Κρίσιμη θεωρείται τηλεφωνική συνομιλία που θα έχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, στη σκιά της ένοπλης σύρραξης στην Ουκρανία.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν θα έχει το απόγευμα της Παρασκευής, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Kινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, με κεντρικό θέμα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Στόχος είναι να παραμείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι στην οποία διευκρινίζεται ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης τον «ανταγωνισμό» ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο.

Ρωσία: Πανικός στα σούπερ μάρκετ για ένα πακέτο ζάχαρης
Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται οι άνθρωποι στη Ρωσία λόγω των κυρώσεων που τους έχει επιβληθεί για την εισβολή στην Ουκρανία. Ήδη τα πρώτα σημάδια σε ελλείψεις αγαθών έχουν κάνει την εμφάνιση τους.

Τα ράφια στα περισσότερα σούπερ μάρκετ, είναι άδεια. Ο κόσμος δεν ψωνίζει επειδή δεν υπάρχουν πλέον αρκετά προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα.

Οι άνθρωποι περιμένουν σε μεγάλες ουρές και όταν κάποιο προϊόν ανέβει στο ράφι, ορμάνε, ποιος θα το αρπάξει πρώτος να το αγοράσει. Μέχρι στιγμής στα σούπερ μάρκετ στη Μόσχα και στα περίχωρα, δεν υπάρχει αλάτι, ζάχαρη, ζυμαρικά.

madata.gr