28 Μαΐου, 2022

Πεσκόφ: Δεν ήταν φιλική η κουβέντα Πούτιν με Σολτς

Εναπόκειται στο ρωσικό λαό να αποφασίσει ποιος θα ηγηθεί της χώρας, δε θα το αποφασίσει ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τη δήλωση Σολτς ότι μια Ρωσία χωρίς τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν θα πρέπει να είναι το θεμέλιο για τις σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Μόσχας.
 
Σε τελική ανάλυση, εναπόκειται στον ρωσικό λαό και όχι στο Γερμανό καγκελάριο να αποφασίσει με ποιον θα πρέπει να είναι η Ρωσία, δήλωσε ο Πεσκόφ. 

Μιλώντας για το πώς μια τέτοια ρητορική επηρέασε την επικοινωνία μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών, καθώς ο Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σολτς νωρίτερα την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μια αμήχανη, αλλά απολύτως επαγγελματική τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Πούτιν και Σολτς έλαβε χώρα σήμερα».

«Σίγουρα, η συνομιλία δύσκολα μπορεί να περιγραφεί ως φιλική ή κάτι τέτοιο. Φυσικά ήταν σκληρή. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη διατήρησης τέτοιων επαφών, ανταλλαγής πληροφοριών και συζήτησης πιεστικών θεμάτων που σχετίζονται με την ειδική επιχείρηση [στην Ουκρανία]», τόνισε ο προεδρικός εκπρόσωπος της Ρωσίας. 
 

Πηγή: skai.gr