24 Απριλίου, 2024

Τι συμβαίνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία σήμερα Σάββατο 28 Μαϊου; Απειλές κατά της Πολωνίας

Ευθείες απειλές κατά της Πολωνίας για τη στήριξη που παρέχει στην Ουκρανία, εξαπέλυσε ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ. Οι Ρώσοι στο μεταξύ κερδίζουν έδαφος στο Ντονμπάς, ενώ η ουκρανική κυβέρνηση απευθύνει έκκληση στη Δύση να στείλει περισσότερα όπλα και πυρομαχικά.

Με αυτό το βίντεο από τη χρήση θερμοβαρικών όπλων και με συνοδεία πένθιμης μουσικής, ουκρανικό κανάλι ενημερώνει το κοινό για την τραγωδία στο μέτωπο του Ντονμπάς και τη ρωσική προέλαση.

Οι Ρώσοι μπήκαν στις στρατηγικής σημασίας πόλεις Σεβεροντονέτσκ και Λιμάν, απειλούν το Σλαβιάνσκ ενώ η ουκρανική κυβέρνηση απευθύνει εκκλήσεις στη Δύση να στείλει περισσότερα όπλα και πυρομαχικά. Στο διαδίκτυο αναρτήθηκε αυτό το βίντεο από ενέδρα κατά ρωσικών αρμάτων από στρατιώτες που περιγράφονται ως Αμερικανοί εθελοντές.

Την ίδια ώρα ο σύμμαχος του Πούτιν και ηγέτης της Τσετσενίας, Καντίροφ απειλεί την Πολωνία, επειδή υποστηρίζει την Ουκρανία.

«Μετά την Ουκρανία, μόλις δοθεί η διαταγή θα σας δείξουμε μέσα σε έξι δευτερόλεπτα τι θα πάθετε. Πάρτε πίσω τα όπλα και τους μισθοφόρους που στείλατε και ζητήστε συγγνώμη», δήλωσε ο Τσετσένος ηγέτης, Ρουσλάν Καντίροφ.

Από την κρατική τηλεόραση εθνικιστής Ρώσος βουλευτής που απειλεί διαρκώς τους δυτικούς με τα πυρηνικά, έβαλε στο στόχαστρο και τον Γερμανό καγκελάριο.

«Ο Σολτς λέει ότι είναι απαράδεκτοι οι όροι που βάζει η Ρωσία. Ποιος στο διάβολο νομίζεις ότι είσαι μπάσταρδε; Νομίζεις πως θα δεχτούμε τους δικούς σας όρους; Αφού δεν δέχεστε τους δικούς μας όρους, θα τους επιβάλουμε», σχολίασε ο Ρώσος βουλευτής, Αλεξέι Ζουράβλιοφ.

Η Ουάσιγκτον και οι δορυφόροι της έχουν κηρύξει τον απόλυτο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, εναντίον του λαού και του πολιτισμού της, είπε Σεργκέι Λαβρόφ. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί για πάρα πολύ καιρό πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

madata.gr