29 Μαρτίου, 2024

Τι σημαίνει ο τρόπος που κοιμάσαι;

Αναλύουμε τις στάσεις ύπνου.

Όταν ξαπλώνεις στο κρεβάτι για να κοιμηθείς, συνήθως σε ενδιαφέρει να πάρεις τη σωστή θέση για να σε πάρει ο ύπνος πιο εύκολα. Αυτό όμως που μάλλον δεν ξέρεις, είναι ότι η στάση που επιλέγεις κάθε βράδυ, αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά σου.

Η γλώσσα του σώματος όσο κοιμόμαστε αποκαλύπτει, σύμφωνα με τους ειδικούς, πολλά πράγματα για την προσωπικότητα μας, την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, τους φόβους μας, τις πεποιθήσεις μας αλλά και επιθυμίες μας.

Ποια από τις παρακάτω στάσεις προτιμάς;

Ανάσκελα

Μήπως κοιμάσαι ανάσκελα με τα χέρια σου κολλημένα στα πλάγια του σώματός σου; Αν ναι, αυτό δείχνει ότι είσαι αισιόδοξη φύση και σου αρέσει να συναναστρέφεσαι ανοιχτόμυαλα άτομα. Έχεις υψηλές προσδοκίες από τον εαυτό σου αλλά και από τους άλλους ενώ είσαι αυτό που ορίζεται ως «ήρεμη δύναμη». Δεν σου αρέσουν οι δεσμεύσεις και αρκετές φορές επιλέγεις τη σιωπή από μια παρορμητική απάντηση που μπορεί να σου κοστίσει.

Στο πλάι

Αν κοιμάσαι στο πλάι, είσαι ένα αξιόπιστο και ήρεμο άτομο. Αποφεύγεις τις εντάσεις και δεν παίρνεις εύκολα αποφάσεις. Έχεις αυτοπεποίθηση, πετυχαίνεις τους στόχους που βάζεις και αντιμετωπίζεις τα πάντα στη ζωή με λογική. Παράλληλα, έχεις αυτογνωσία, αναγνωρίζεις και προσπαθείς να διορθώσεις τα λάθη σου και αυτό μόνο σε εξελίσσει.

Σε εμβρυική στάση

Είναι η πιο συνηθισμένη στάση. Σε αυτή τη στάση, κοιμόμαστε στα πλάγια, με τα γόνατα λυγισμένα προς τα πάνω. Οι άνθρωποι αυτοί διέπονται από εσωστρέφεια και ευαισθησία. Γενικά, αποστασιοποιούνται από καταστάσεις που τους προκαλούν άγχος και ανησυχούν με το παραμικρό. Παράλληλα διακρίνονται για τη συστολή τους όπως και για την ενσυναίσθησή τους.

Μπρούμυτα

Αν κοιμάσαι μπρούμυτα με τα χέρια γύρω από το μαξιλάρι, σου αρέσει να έχεις τον έλεγχο των πραγμάτων και να είσαι το κέντρο της προσοχής. Λατρεύεις τις περιπέτειες και σου αρέσει να παίρνεις ρίσκα ενώ είσαι η ψυχή της παρέας. Όλοι θέλουν τις συμβουλές σου και εμπνέονται από την ευχάριστη διάθεσή σου.

ilovestyle.com