16 Ιουλίου, 2024

Θεσσαλονίκη: «Δεν θέλει να βγει από το σπίτι» – Συγκλονίζει η μητέρα της 15χρονης που ξυλοκοπήθηκε από ανήλικες

«Η κόρη μου είναι ψυχολογικά χάλια, δεν θέλει να πάει σχολείο, δεν θέλει να βγει από το σπίτι», δήλωσε η μητέρα της 15χρονης από την Τούμπα, που έπεσε θύμα του ξυλοδαρμού από συνομήλικές της, ένα ακόμη περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων που έχει συγκλονίσει τη Θεσσαλονίκη.

Η μητέρα της 15χρονης που δέχτηκε τον άγριο ξυλοδαρμό από τις συνομήλικές της στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης (31.01.24), περιέγραψε καρέ καρέ πώς συνέβη η σοκαριστική επίθεση.

«Ήταν η μικρή σε ένα ίντερνετ καφέ, 150 μέτρα από το σπίτι, σε κεντρικότατο δρόμο, στην Άνω Τούμπα. Εκεί την επισκέφθηκαν έξι κορίτσια και της ζήτησαν να βγει έξω να μιλήσουν. Της ζήτησαν το λόγο γιατί η φίλη της, της είπε κάποια λόγια για αυτές και λέει η μικρή η δική μου “εγώ δεν άκουσα κάτι τέτοιο”», είπε αρχικά η μητέρα του θύματος.

Και συνέχισε: «Επειδή αρνήθηκε τα δικά τους τα λόγια, την περικύκλωσαν ανάμεσα στα αυτοκίνητα και άρχισαν να την φτύνουν. Και η μικρή αντιστάθηκε. Και όπως μιλούσαν, σηκώθηκε η μία και της δίνει μια γροθιά στο μάτι και έπεσε. Και πέφτοντας χτυπάει το κεφάλι της στο πεζοδρόμιο».

«Αυτοί μόλις είδαν που έπεσε η μικρή σηκώθηκαν και έφυγαν. Περνώντας ένας πιτσιρικάς την είδε την μικρή πεσμένη ανάμεσα στα αυτοκίνητα και πήγε και την σήκωσε και κατευθείαν πήρε τηλέφωνο. Και λέει “έλα μπαμπά, με χτυπήσανε, με δείρανε, να πάμε στην αστυνομία”».

Σημειώνεται πως μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί πέντε ανήλικες, 15 ετών όλες. Η παρέα των κοριτσιών κατηγορείται για εξύβριση και σωματικές βλάβες, ενώ μία ακόμα αναζητείται για να συλληφθεί, στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ακόμα, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε επτά συλλήψεις γονέων που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, ενώ τρεις γονείς αναζητούνται για να συλληφθούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται πως μία ανήλικη χτύπησε στο αριστερό μάτι την 15χρονη, τη στιγμή που μία άλλη 15χρονη βιντεοσκοπούσε το σκηνικό.

newsit.gr