19 Ιουλίου, 2024

Αυτή η τροφή σε κρατάει χορτάτη, ενώ σε βοηθά να χάσεις βάρος

Η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς οι πειρασμοί γύρω είναι πολλοί. Αν αναζητάς, λοιπόν, διατροφικές επιλογές, που και θα σε βοηθήσουν να μείνεις εντός προγράμματος, ενώ παράλληλα ικανοποιούν το αίσθημα κορεσμού συνέχισε να διαβάζεις.

Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ήδη τα πολυάριθμα οφέλη, που προσφέρει το «ταπεινό» γιαούρτι στη διατροφή μας. Δεδομένου ότι το γιαούρτι δημιουργείται από τη ζύμωση του γάλακτος από ορισμένους ενεργούς μικροοργανισμούς, συγκαταλέγεται στις πιο θρεπτικές τροφές καθώς είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά, που καλύπτουν αρκετές από τις ανάγκες του οργανισμού. Στις παρακάτω γραμμές, οι σχετικές αποδείξεις που θα σε πείσουν.

Ιδανικό για απώλεια βάρους και καύση λίπους
Διάφορες είναι οι μελέτες, που αναδεικνύουν το γιαούρτι ως ιδανική επιλογή τροφής για απώλεια βάρους, καθώς έχει την ικανότητα να κάψει λίπος, ιδιαίτερα αυτό γύρω από την κοιλιά. Επιστημονική μελέτη έδειξε ότι οι παχύσαρκοι ενήλικες που έτρωγαν 3 μερίδες γιαούρτι καθημερινά ως μέρος μιας δίαιτας περιορισμένων θερμίδων έχασαν 60% περισσότερο σωματικό λίπος και 22% περισσότερο βάρος από εκείνους που δεν κατανάλωναν γιαούρτι. Αυτό οφείλεται κυρίως στις πρωτεΐνες και το ασβέστιο που λαμβάνει κάποιος μέσω των γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλά λιπαρά. Συστατικά που μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην καύση λίπους και στη μείωση του βάρους.

Δεδομένου ότι το γιαούρτι είναι πλούσιο τόσο σε ασβέστιο όσο και σε πρωτεΐνες, το γιαούρτι μπορεί να σας προσφέρει πολλά οφέλη που είναι υπέροχα για την υγεία του εντέρου σας και προάγουν την απώλεια βάρους. Με λίγα λόγια ένα οικονομικό superfood ιδανικό για απώλεια βάρους.

Πλούσιο σε πρωτεΐνη
Μια μερίδα 200 γραμμαρίων γιαουρτιού μπορεί να προσφέρει έως και 12 γραμμάρια πρωτεΐνης. Αυτό κάνει το γιαούρτι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για τη φυσική σου κατάσταση και τις προπονήσεις σου. Καθώς είναι μια πηγή πλούσια σε πρωτεΐνη, το γιαούρτι βελτιώνει και το μεταβολισμό. Έτσι, σε βοηθά να κάψεις περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι πρωτεΐνες βοηθούν επίσης στην απώλεια βάρους, κρατώντας σε χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχει διαπιστωθεί ότι όσοι τρώνε γιαούρτι σε τακτική βάση, καταναλώνουν τουλάχιστον εκατό λιγότερες θερμίδες στα κύρια γεύματά τους. Έτσι, η πρωτεΐνη στο γιαούρτι μπορεί να προάγει την καύση λιπών και θερμίδων ενώ παράλληλα ρυθμίζει την όρεξή σου, κάτι που τελικά θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.

Πλούσιο σε ασβέστιο
Το ασβέστιο συνήθως σχετίζεται με την υγεία των οστών. Ωστόσο, το ασβέστιο είναι επίσης απαραίτητο για τη βελτίωση της διαδικασίας της θερμογένεσης (η ενέργεια που ξοδεύουμε για να αφομοιώσουμε τροφή) που βελτιώνει περαιτέρω τον μεταβολισμό μας. Μόνο ένα κεσεδάκι γιαούρτι, μπορεί να προσφέρει σχεδόν το 50% των ημερήσιων αναγκών μας σε ασβέστιο. Έτσι, το γιαούρτι όχι μόνο προάγει την υγεία των οστών και των δοντιών, αλλά βοηθά και στη διαχείριση του βάρους μας.

Ενισχύει την υγεία του πεπτικού συστήματος
Οι μη παστεριωμένες ποικιλίες γιαουρτιού έχουν μεγάλη συγκέντρωση καλών βακτηρίων ή προβιοτικών (Bifidobacteria και οι Lactobacillus), που είναι γνωστό ότι βελτιώνουν την υγεία του εντέρου. Η κακή υγεία του εντέρου και η κακή πέψη, συνδέονται με την αύξηση του σωματικού βάρους και συχνά είναι οι λόγοι πίσω από τη δυσκολία στην απώλεια βάρους.

Ενώ βελτιώνουν την πέψη και αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα της στομαχικής διαταραχής, αυτές οι ιδιότητες του γιαουρτιού θα βελτιώσουν την πέψη, ενισχύοντας παράλληλα την απώλεια βάρους.

Γιαουρτάκι κανείς;

ourlife.gr