28 Μαρτίου, 2024

Θέμα 24ωρων το πόρισμα των ιατροδικαστών για Μαλένα και Ίριδα – Δεν θα μιλά για παθολογικά αίτια

Η εξιχνίαση του θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου από την Πάτρα, φαίνεται πως μπαίνει στην τελική ευθεία.

Τη στιγμή που η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, όλα δείχνουν πως σύντομα θα υπάρξουν σαφείς απαντήσεις και για τα άλλα δύο κοριτσάκια της οικογένειας, την Μαλένα και την Ίριδα. Και αυτό γιατί η παράδοση του πορίσματος των ιατροδικαστών θεωρείται πλέον θέμα μερικών 24ωρων.

Οι δύο ιατροδικαστές, Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογριάς, αναμενόταν ότι θα παρέδιδαν το εν λόγω πόρισμα της τοξικολογικής επανεξέτασης των δειγμάτων που ελήφθησαν από τη Μαλένα και την Ίριδα, στις 15 Ιουνίου. Ωστόσο, αυτό τελικά θα παραδοθεί προς τα τέλη της εβδομάδας στην Ασφάλεια Αττικής που διερευνά την μυστηριώδη υπόθεση, όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες.

Πηγές σημειώνουν ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό οι δύο ιατροδικαστές έχουν καταλήξει στην αιτία θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας. Τονίζουν, δε, ότι το πόρισμα δεν θα μιλά για “παθολογικά αίτια”. Δηλαδή, επί της ουσίας θα καταρρίπτονται οι δύο προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους θανάτους των δύο κοριτσιών, που κατέληξαν πριν από την Τζωρτζίνα.

Οι ιατροδικαστές χρειάστηκε να κάνουν και αυτοψία στους χώρους όπου έχασαν τη ζωή τους τα δύο παιδάκια, προκειμένου να φτάσουν σε ένα ασφαλές και σαφές συμπέρασμα. Η αυτοψία, ιδίως στα νοσοκομεία, φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο.   Αφού παραδώσουν το πόρισμα στις αστυνομικές Αρχές, τότε θα ξεκινήσει και η έρευνα σε ένα άλλο επίπεδο, πλέον, ώστε να εντοπιστούν τα πρόσωπα εκείνα που μπορεί να ευθύνονται για τον θάνατό τους και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

 

Νέα αιτήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου
Την ίδια ώρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπαθεί να “χτίσει” την υπερασπιστική της γραμμή σε ό,τι αφορά στον θάνατο της Τζωρτζίνας και επανέρχεται με μία σειρά νέων αιτημάτων.

Όπως είχε αποκαλύψει η “Realnews”, η δικαστική λειτουργός απέρριψε όλα εκείνα που είχε υποβάλει στις 28 Απριλίου η προφυλακισμένη μητέρα των τριών κοριτσιών. Όμως, με δύο νέα έγγραφα που κατατέθηκαν, η 33χρονη ζητά, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

-Να αιτιολογηθεί από πού προκύπτει η αναγωγή των 6.5 μg/ml αίματος, σε σχέση με την αναφερόμενη περιεκτικότητα του αίματος της θυγατέρας μου σε κεταμίνη και να προσδιοριστεί με ποια μέθοδο καταλήγουν τα εργαστήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης στο παραπάνω ποσοστό. Επίσης, να ερωτηθούν οι αρμόδιοι για ποιο λόγο η εξαγωγή του σχετικού αποτελέσματος φέρεται να γίνεται ακριβώς την ίδια ημέρα (28/3/2022) και από τα δύο εργαστήρια, εάν δηλαδή υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για αυτό το γεγονός ή εάν πρόκειται για απλή σύμπτωση.

-Να ζητηθεί ποσοτικός έλεγχος και προσδιορισμός περιεκτικότητας σε αίμα και για τις άλλες (πλην της κεταμίνης) φαρμακευτικές ουσίες που προέκυψαν από την τοξικολογική εξέταση του παιδιού μου, ώστε να μπορέσει να γίνει από τους τεχνικούς συμβούλους που πρόκειται να διορίσω συγκριτικός/συνδυαστικός έλεγχος του συνόλου της χορηγούμενης φαρμακευτικής αγωγής.

-Να ερωτηθούν οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” εάν η κλινική εικόνα του παιδιού και τα συμπτώματα που αυτό παρουσίασε κατά τον επίδικο χρόνο συμβαδίζουν με τη χορήγηση της συγκεκριμένης ουσίας (κεταμίνη).

madata.gr