1 Δεκεμβρίου, 2023

Τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα στη συνάντηση Χάρη Μαμουλάκη με τον Πρόεδρο της ΕΑΣΗ Σταύρο Γαβαλά

Με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Σταύρο Γαβαλά συναντήθηκε ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα της παραγωγής, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στο φιάσκο με την μη καταβολή της βασικής ενίσχυσης.
Επισημαίνοντας την ανάγκη σύνδεσης των ενισχύσεων με την παραγωγή, ο Χάρης Μαμουλάκης αναφέρθηκε στην επιτελική ανικανότητα της Κυβέρνησης ΝΔ που είχε για μια ακόμη φορά θύματα τους αγρότες της χώρας. «Ακόμη και σε απλές εργασίες διαπεραίωσης, όπως αυτή της πίστωσης Ευρωπαϊκών ενισχύσεων, αποδεικνύεται η προχειρότητα και η επιτελική ανικανότητα της ΝΔ. Ο πρωτογενής τομέας της παραγωγής, ένας πυλώνας της εθνικής μας οικονομίας, οδηγείται σε μαρασμό, ενώ η εθνική πιστοποίηση των αγροτικών επιδοτήσεων τίθεται σε κίνδυνο με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης πραγματοποίησε επίσης επίσκεψη στον Προφήτη Ηλία, συζητώντας με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής για όλα όσα τους απασχολούν. Παράλληλα, τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με στόχο την στήριξη των αιτημάτων τους, ενώ επανέλαβε την ακλόνητη βούλησή του να παραμείνει στο πλευρό τους, υποστηρίζοντας τον αγώνα τους που αποσκοπεί στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.