15 Ιουλίου, 2024

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με την Υπουργό Πολιτισμού στην Αθήνα (vid)

Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, με την ατζέντα να περιλαμβάνει την πορεία των έργων ένταξης του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσσού στον κατάλογο της UNESCO και την κατάρτιση της προγραμματικής σύμβασης για την παραχώρηση των Ενετικών Τειχών στο Δήμο Ηρακλείου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός επεσήμανε την πρόοδο που έχει υπάρξει, την πολύ καλή προετοιμασία που είχε προηγηθεί της συνάντησης από την πλευρά του Δήμου και για τα δυο θέματα και τόνισε: «Σε ότι αφορά την Κνωσσό, τα έργα τα οποία έχουμε αναλάβει εμείς βρίσκονται σε εξέλιξη. Έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα το οποίο καταλήγει και στην πρώτη επίσκεψη των πραγματογνωμόνων της UNESCO στις αρχές του φθινοπώρου. Αυτό τηρείται. Συγκεκριμενοποιήσαμε κάποιες παραμέτρους και συνεχίζουμε.
Για το θέμα της προγραμματικής σύμβασης των Τειχών επίσης έχουμε πρόοδο, διευκρινίσαμε ορισμένα ζητήματα. Πρόκειται βεβαίως για ένα αρκετά σύνθετο θέμα το οποίο χρειάζεται δουλειά και πάνω σε αυτό δουλεύουμε εντατικά εδώ και μήνες. Αυτή η εργασία συνεχίζεται και η προοπτική μας είναι σύντομα να έχουμε καταλήξει σε ένα πλήρες σχέδιο προγραμματικής σύμβασης. Χθες θα έλεγα ότι κάναμε αξιοσημείωτη πρόοδο προς την κατεύθυνση αυτή έτσι ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η απόδοση του συνόλου των τειχών στους ανθρώπους της πόλης, στην ίδια την πόλη. Και βέβαια, αυτό σε συνδυασμό με μια σειρά έργων τα οποία θα αναδείξουν αυτό το μοναδικό μνημείο που είναι ένας εκπληκτικός πλούτος και ένας, σε ένα βαθμό, κρυμμένος θησαυρός της πόλης του Ηρακλείου.».

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25/6, συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γιώργος Διδασκάλου, υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Ηρακλείου.

Δείτε το βίντεο:
youtu.be/BpVdJbIZCCU

Πηγή: poo.gr