26 Απριλίου, 2024

Συνάντηση με τον Πούτιν ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος

Δεν έχει λάβει απάντηση για την συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, που ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος, προκειμένου να προσπαθήσει να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως δήλωσε ο Πάπας σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα Τρίτη (3/5) στην ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera, ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ο οποίος έχει προσφέρει την αμέριστη στήριξή του στον πόλεμο, δεν μπορεί να γίνει το παπαδοπαίδι του Πούτιν.

Ο Ποντίφικας, ο οποίος πραγματοποίησε μια άνευ προηγουμένου επίσκεψη στη ρωσική πρεσβεία όταν άρχισε ο πόλεμος, δήλωσε επίσης ότι περίπου τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της σύγκρουσης ζήτησε από τον πλέον υψηλόβαθμο διπλωμάτη του Βατικανού να αποστείλει μήνυμα στον Πούτιν.

Το μήνυμα αυτό ήταν, σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο, ότι προτίθεμαι να πάω στη Μόσχα. Σίγουρα ήταν απαραίτητο ο ηγέτης του Κρεμλίνου να επιτρέψει ένα άνοιγμα. Δεν έχουμε ακόμη λάβει απάντηση και επιμένουμε ακόμη.

Ο Πάπας πρόσθεσε: Φοβάμαι ότι ο Πούτιν δεν μπορεί και δεν θέλει να έχει αυτή την συνάντηση αυτή την στιγμή. Αλλά πώς μπορείς να μην σταματήσεις τόση βαναυσότητα;.

topontiki