28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο είχε το πρωί της Τρίτης 21ης Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία και του Προέδρου του ΕΣΔΑΚ Ζαχαρία Καλογεράκη, στο περιθώριο του Εργαστηρίου που διοργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Τα υποέργα β’ και γ’ του Έργου: Εκσυγχρονισμός και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».
Η συζήτηση ανάμεσα στον Δήμαρχο και στον κ. Γραφάκο έγινε σε πολύ καλό κλίμα και επικεντρώθηκε στα δυο έργα της ΔΕΥΑΗ και του ΕΣΔΑΚ προϋπολογισμού περίπου 38 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Το πρώτο έργο που εντάχθηκε αφορά στην «Αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων άντλησης και επεξεργασίας λυμάτων ΔΕΥΑΗρακλείου – Επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων με αξιοποίηση ΑΠΕ» και είναι συνολικού προϋπολογισμού 22.593.500 € (χωρίς ΦΠΑ). Θα υλοποιηθεί από την ΔΕΥΑΗ.
Το δεύτερο έργο αφορά στις «Υποδομές Διαχείρισης Ιλύων» και είναι συνολικού προϋπολογισμού 16.239.497,65 € (με ΦΠΑ). Θα υλοποιηθεί από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ).
Ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε τον κ. Γραφάκο στο Ηράκλειο, τον ευχαρίστησε για την συνδρομή του στην ένταξη των δυο έργων τα οποία χαρακτήρισε πολύ σημαντικά.
Σημειώνεται ότι και τα δυο έχουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα και προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως 31/12/2025.