29 Απριλίου, 2024

Super League: Απορρίφθηκε το αίτημα του Ολυμπιακού για αναβολή του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Σε εξέλιξη είναι η πρώτη αναμέτρηση Ολυμπιακού-Φερεντσβάρος για το Europa League.Η Λίγκα δεν έκανε δεκτό το αίτημα των ερυθρόλευκων για αναβολή του κυριακάτικου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπως έχει γίνει και στην Ουγγρική ομάδα, παρότι ο Δικέφαλος συναινούσε στο αίτημα.

Αν ψάχνουμε τους λόγους που το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πάρει την κατιούσα τα τελευταία χρόνια η απάντηση βρίσκεται και σε αυτό που συνέβη πριν λίγες ώρες στο διοικητικό συμβούλιο της Super League.

Το αίτημα του Ολυμπιακού για αναβολή του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Κυριακή λόγω των αναμετρήσεων με την Φερεντσβάρος που κρίνουν την πρόκριση για τους «16» του Conference απορρίφθηκε.

Όπως ανακοίνωσε η Λίγκα, υπέρ του αιτήματος ψήφισαν 7 Μέλη του Δ.Σ., κατά του αιτήματος ψήφισαν 3 Μέλη ενώ 4 μέλη ψήφισαν “λευκό”.

Δεν επετεύχθη η απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 των παρόντων και έτσι ο Ολυμπιακός θα παίξει την Κυριακή στην Τούμπα ένα ιδιαίτερα απαιτητικό ματς με τον ΠΑΟΚ και την Πέμπτη στην Βουδαπέστη την ευρωπαϊκή του ύπαρξη.

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Άρης πρωτοστάτησαν αποδεικνύοντας εμπράκτως για άλλη μια φορά πως τους ενδιαφέρει το… δέντρο και όχι το δάσος. Οι βαθμοί που θα πάρει ο Ολυμπιακός, αν πετύχει την πρόκριση, πάνε στην Ελλάδα αλλά αυτά προφανώς αποτελούν ψιλά γράμματα για τις τρεις ομάδες και όσους ουσιαστικά με το λευκό τους στήριξαν.

Την ώρα που η Φερεντσβάρος έχει πάρει και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες αναβολή του δικού της αγώνα στο πρωτάθλημα.

Στο Κύπελλο προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό πήρε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα στον χθεσινό ημιτελικό χάρις στο γκολ που πέτυχε ο Σπόραρ στο 53′.

Το ματς σημαδεύτηκε από το νέο επεισόδιο μεταξύ Μπακασέτα και Τάισον που αποβλήθηκαν, ενώ υπήρξε και τρίτο ημίχρονο με διαρροές και αλληλοκατηγορίες ανάμεσα στις δύο ΠΑΕ.

Η ΚΕΔ τέλος όρισε τον 43χρονο Γερμανό 2ης κατηγορίας της UEFA, Κρίστιαν Ντίνγκερτ, για να διευθύνει το κυριακάτικο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα.

Πηγή: megatv.com