29 Μαρτίου, 2024

Στον πυρετό της ΔΕΘ η Θεσσαλονίκη: Αύριο η ομιλία του Πρωθυπουργού

Σειρά επισκέψεων σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας πραγματοποίησαν κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής υπουργούς και αποτελούμενα από βουλευτές, κυβερνητικά και κομματικά στελέχη στο πλαίσιο των επισκέψεων του κόμματος ενόψει της 86ης ΔΕΘ.
Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στον «πυρετό» της Διεθνούς Έκθεσης, με αποκορύφωμα την αυριανή ομιλία του Κυριακού Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει μια σειρά μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης των πολιτών, τόσο από τις αυξημένες τιμές της ενέργειας και ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται, όσο και μέσω της κατάργησης φόρων.

«Σκιά» στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, έρχεται να ρίξει η νέα καταγγελία σχετικά με τις υποκλοπές και το λογισμικό Predator, αυτήν τη φορά από τον Χρήστο Σπίρτζη.

Με την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να ανοίξει τη βεντάλια της πολιτικής συζήτησης η οποία τις τελευταίες εβδομάδες περιστρέφεται γύρω από την υπόθεση των παρακολουθήσεων, με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη να υποστηρίζουν ότι οι κρατικές υπηρεσίες δεν έχουν στην κατοχή τους λογισμικό παράνομων παρακολουθήσεων.

Στο τραπέζι θα τεθεί και το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, με τις πληροφορίες για την ώρα να είναι συγκεχυμένες για το τι προτίθεται να κάνει τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

madata.gr