27 Ιουνίου, 2024

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης συνέχισε τις επισκέψεις ενημέρωσης του ο Αντιπεριφερειάρχης Διασύνδεσης με ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης συνέχισε τις επισκέψεις ενημέρωσης του ο Αντιπεριφερειάρχης Διασύνδεσης με ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα Γιώργος Ματαλλιωτάκης.
Τον υποδέχθηκαν ο Πρύτανης Καθηγητής Μιχαήλ Ζερβάκης, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών, Τεχνικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγητής Αριστομένης Αντωνιάδης, η Αντιπρύτανης Οικονομικών και Ανάπτυξης Καθηγήτρια Δανάη Βενιέρη και ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διά Βίου Μάθησης και Εξωστρέφειας Αναπληρωτής Καθηγητής Φώτιος Κανέλλος.
Κατά την επίσκεψη ενημερώθηκε για την εξέλιξη της πορείας των έργων, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης όπως η αποκατάσταση του κτηρίου της πρώην Γαλλικής Σχολής, η δημιουργία τριών Κυκλοφοριακών Κόμβων πλησίον της Πολυτεχνειούπολης, ο Κόμβος Καινοτομίας και η προμήθεια Επιστημονικού Εξοπλισμού.
Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη σημασία που προσδίδει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στη στήριξη και στην ενίσχυση της έρευνας των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και τη διασύνδεση της με την αγορά εργασίας και τις τοπικές επιχειρήσεις.

Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην ενίσχυση των κοινών Ξενόγλωσσων Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών μέσα από συμπράξεις των Πανεπιστημίων της Κρήτης και υποτροφίες προς τους φοιτητές σε επιστημονικά αντικείμενα πάνω στους άξονες της έξυπνης εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης RIS3CRETE, με παράλληλη ενίσχυση της δια ζώσης παρουσίας των ερευνητών στα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα του νησιού με υποτροφίες για υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδάκτορες.
Έμφαση δόθηκε και στον τομέα της δια βίου μάθησης και τη σημασία της εκπαίδευσης των εργαζομένων σε ορισμένους τομείς που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως ο τουρισμός, οι υποδομές και η πληροφορική με τη δημιουργία ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα στηρίζονται από την Περιφέρεια Κρήτης.
Τόσο η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισαν την ανάγκη διαρκούς συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης με τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα του νησιού, με τον Αντιπεριφερειάρχη να διαβεβαιώνει ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος.