15 Ιουλίου, 2024

Εκδήλωση διάχυσης για το πρόγραμμα Erasmus+ “Journey of a Tree” της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου

 Με απόλυτη επιτυχία και με τις ευχές δεκάδων επισκεπτών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση διάχυσης για το πρόγραμμα Erasmus+ “Journey of a Tree” της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.
Το ‘δέντρο που ταξιδεύει’ λοιπόν, βλάστησε και άνθισε συγκεντρώνοντας μηνύματα για το περιβάλλον, στο πλαίσιο του 2ου Πολυπολιτισμικού Φεστιβάλ: «Γεύσεις & Μελωδίες του Κόσμου» που διεξήχθη στο Πάρκο Γεωργιάδη (15-16/6/2024). Το πρόγραμμα Erasmus+ KA210 “Journey of a Tree” που ολοκληρώνεται πλέον -με τη συμμετοχή σχολείων από τη συντονίστρια Ιταλία, την Τουρκία και την Ουγγαρία, με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου να εκπροσωπεί την Ελλάδα- έχει ως στόχο την καθιέρωση φιλοπεριβαλλοντικών συνηθειών σε παιδιά νηπιαγωγείου και μικρών τάξεων του Δημοτικού. Δεκάδες Ηρακλειώτες -στην πλειοψηφία τους παιδιά- πρόσθεσαν τα ονόματά τους στον ‘κορμό’ του δέντρου τους και έγραψαν μια ευχή για την προστασία της φύσης στα ‘φύλλα’ δημιουργώντας ένα γιγάντιο λογότυπο χάρις στη συμμετοχή όλων. Το έργο θα φιλοξενείται στη συνέχεια στη γωνιά των προγραμμάτων Erasmus+ στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία, το Δήμο Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων), το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, το Ενταξιακό Πρόγραμμα HELIOS και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, που είχαν την ευθύνη για την πραγματοποίηση του 2ου Φεστιβάλ: «Γεύσεις & Μελωδίες του Κόσμου» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και με την υποστήριξη της Δημοτικής Αναπτυξιακής Εταιρείας "ΔΕΠΑΝΑΛ". Η τιμώμενη πόλη του Ηρακλείου αγκάλιασε με τη ζεστασιά και τη φιλοξενία της όλους τους κατοίκους της Κρήτης και ειδικά το μεταναστευτικό και προσφυγικό πληθυσμό που έκανε σπίτι του το νησί της Κρήτης.