8 Μαΐου, 2024

Στέφανος Κασσελάκης: Το αποτύπωμα της πρώτης του ομιλίας – Δυσαρεστημένα γνωστά ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ

Η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τάραξε τα νερά της Κουμουνδούρου και όχι μόνον.
Τη στιγμή που η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έχει προσδώσει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις εσωκομματικές εκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει βρεθεί στο στόχαστρο αρνητικών σχολίων από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος της Αυγής και συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα, Θανάσης Καρδερός, έκλεισε με άρθρο του την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε για «δαχτυλίδι» διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα στον εξ’ Αμερικής τεχνοκράτη, διαβεβαιώνοντας ότι ο πρώην πρόεδρος θα τηρήσει στάση στεγανής αποχής.

Κατά ριπάς εξαπολύονται πλέον τα «συντροφικά πυρά», καθώς από την παλιά πλευρά στελεχών, όπως της ομάδας του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ακούγονται λέξεις όπως «αλεξιπτωτιστής».

Σήμερα, μάλιστα ο Νίκος Φίλης έκανε λόγο για «υποψηφιότητα του Instagram και καμπάνιες που ανέδειξαν τον Τραμπ».

Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για εσωκομματικές εκλογές και debate

Αποφάσεις για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου το ερχόμενο Σάββατο πήρε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση του Νίκου Παππά για να «ανοίξει» η διαδικασία της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο του κόμματος απορρίφθηκε.

Όποιος θέλει να ψηφίσει στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου μπορεί να εγγραφεί και να ψηφίσει.

Το βέβαιο είναι πως η υποψηφιότητα – επίσημη από χθες – του Στέφανου Κασσελάκη τα του διαρκούς συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα γίνει το Σάββατο στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, δεν αναμένονται άλλοι υποψήφιοι.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του με χαρακτηριστική άνεση, ντυμένος κάζουαλ. Ο ίδιος προκαλούσε την συζήτηση με τους πολίτες, θέτοντας εκείνος ερωτήματα για τα γεγονότα των τελευταίων μηνών ενώ δήλωσε πως θα λέει τα πράγματα «ντρέτα» δηλαδή με ευθύτητα.

Ντυμένος απλά, φορώντας ένα λευκό πουκάμισο, ο Στέφανος Κασελλάκης άρχισε την προεκλογική του μάχη στη κούρσα διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ από τους Τάφους των Βενιζέλων, θέλοντας να στείλει πολλαπλά μηνύματα.

Η υποδοχή θερμή. Τον αγκαλιάζουν, τον φιλούν, του σφίγγουν το χέρι. Και αυτός ανταποκρίνεται, μιλώντας στο καθένα ξεχωριστά.

Με ένα άλμα που άλλωστε το επιτρέπει και η φυσική του κατάσταση, ανεβαίνει σε ένα διάζωμα μπροστά από τους Τάφους ώστε να μπορεί να τον ακούει και να τον βλέπει το ακροατήριο.

Και αμέσως θέλησε να μιλήσει στην γλώσσα των Κρητικών.

«Εμείς είμαστε εδώ και με την δύναμη σας αν μου την δώσετε, θα τα λέω τα πράγματα ντρέτα, αυτό και μόνο αυτό».

Θυμίζοντας αρχαίο ρήτορα κάτω από ένα δέντρο, ο Στέφανος Κασσελάκης, άνετος, απλός απευθύνεται στο κοινό του, θέτοντας ερωτήματα για τα τελευταία μεγάλα γεγονότα που συγκλόνισαν τη χώρα, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στην κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα είναι μια ανοιχτόκαρδη χώρα. Μπορούμε να είμαστε καλύτεροι από αυτό που συμβαίνει».

Ο λόγος του Στέφανου Κασσελάκη και στη πρώτη του εμφάνιση είχε συνεχείς αναφορές στις ρίζες του.

«Αισθάνομαι ταπεινοφροσύνη, ειδικό εδώ στις ρίζες μου».

Ο νέος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τη πρώτη του ομιλία ζητώντας τη στήριξη των πολιτών.

πηγή: MEGA TV